Mali 'Modri' u četvrtfinalu

[VIDEO] Dinamo nastavlja rušiti velikane! Nakon penala prošli i minhenski Bayern

04.03.2020 u 16:11

Bionic
Reading

Mladi nogometaši Dinama odigrali su još jednu dramatičnu utakmicu u juniorskoj Ligi prvaka. Vodili su u osmini finala protiv Bayerna 2:0, ali Bavarci su se vratili te su u 87. minuti nakon autogola Gvardiola izborili jedanaesterce. Tin Hrvoj u osmoj seriji zabio je za pobjedu 8:7. Suparnici 'modrima' u sljedećoj fazi su igrači Benfice

Mlada Dinamova momčad, koja je prošle godine stigla do četvrtfinala ovog natjecanja te ispala od Chelseaja nakon penala, ove je sezone preko Bayerna stigla do iste faze.

U Münchenu su Jovičevićevi igrači odigrali pravu, mušku i utakmicu u kojoj se nije mogla osjetiti razlika između veličine ova dva kluba.

Dinamo je sjajno otvorio utakmicu i već u drugoj minuti poveo preko Krizmanića. Asistent je bio Karrica.

Trgnuli su se Bavarci nakon tog gola, a junak 'modrih' bio je golman Renato Josipović, a do 25. minute zaustavio dva pokušaja Bayernovih juniora (Musiala, Meier).

No, u jeku Bayernovih napada, Dinamo je povećao prednost. Po lijevoj je strani prošao Jurišić, ubacio je, Šipoš je dao povratnu glavom na peterac, a tamo je natrčao Karrica i poentirao ua 0:2.

Ipak, Bayern se uspio vratiti u igru, a u 35. minuti zabio je Dajaku te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

Početkom drugog poluvremena Šipoš je mogao riješiti pitanje pobjednika, no uspio je s pet metara od gol crte prebacit okvir gola domaćih.

Priliku da riješi utakmicu imao je i mladi Argentinac Godoy. Jurišić je ubacio s lijeve strane u peterac, Julardžija nije dobro reagirao, potom je Janković došao do lopte, vratio je pred gol, ali tamo je pogodio Julardžiju, a odbijanac je iz blizine ravno u golmana pogodio Godoy.

No, kad već Dinamo nije iskoristio svoje prilike, u samoj završnici je kažnjen. Prvo je Josipović obranio udarac Tillmana, ali je povratnu loptu u 16-erac 'modrih' Gvardiol nespretno gurnuo u mrežu. Do isteka 90. minute rezultat se više nije mijenjao pa se prišlo izvođenju penala.

I tako do osme serije, kada je Renato Josipović obranio udarac dok je Tin Hrvoj zabio za veliko slavlje usred Münchena.

Bila je to osma utakmica mlade momčadi 'modrih' u Ligi prvaka. U skupini su ostvarili tri pobjede, dva remija i poraz, a potom u play-offu dobili Dinamo Kijev boljim izvođenjem jedanaesterac.

Dinamo će u četvrtfinalu 17. ili 18. ožujka na svom terenu ugostiti Benficu koja je osmini finala pobijedila Liverpool sa 4:1.

Pobjednik će izboriti plasman na završni 'Final Four' koji će se od 17. do 20. travnja održati u Nyonu.

  • +5
Bayern - Dinamo, osmina finala juniorske Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL