slijedi benfica

[VIDEO] Juniori Dinama iz Lige prvaka izbacili Bayern: 'Nemaju oni takve fakine iz Dubrave, Črnomerca i Ferenščice kao mi'

04.03.2020 u 17:24

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka nakon što su u lutriji jedanaesteraca izbacili Bayern

Dinamo je u četvrtfinalu Lige prvaka! 'Modri' juniori su u osmini finala srušili minhenski Bayern u napetom raspucavanju jedanaesteraca. Nakon 2:2 u 90 minuta pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a tu je briljirao golman Dinama Renato Josipović koji je imao dvije obrane.

'Presretni smo. Dali smo svoj maksimum kao i na svakoj utakmici i zasluženo pobijedili. Imali smo 2:0. Primio sam glup gol iz prekida pa odbijanac i autogol. Penali su lutrija i srećom smo pobijedili. Mislim da je pobjeda zasluženo naša', rekao je junak Dinama Renato Josipović.

Joško Gvardiol je zabio nesretni autogol koji je Bayern ostavio u igri i Dinamovim igračima, navijačima i trenerima pojeo živce u lutriji jedanaesteraca.

'Ponavljamo istu priču kao i prošle godine. Penali i opet smo prošli. Potpisao bih da svaku tako prođemo', rekao je nesretni Gvardiol kojem je naravno sve oprošteno.

  • +5
Bayern - Dinamo, osmina finala juniorske Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Nekadašnji igrač Dinama i Real Madrida, a danas trener juniorima zagrebačkog sastava Igor Jovičević je pucao od ponosa.

'Izrazito sam ponosan na ovu ekipu. Nevjerojatno je kako izdrže u teškim trenucima. Penali su lutrija, ali tu treba pokazati mentalnu snagu. Ovo nije slućajno nego je odraz jedne velike generacije koja može podnijeti psihološki pritisak. Ne sjećam se kada smo ovako dobro igrali. Htio sam od njih da budu 'ludi' danas jer u Bayernu nemaju takvih fakina iz Dubrave, Črnomerca, Ferenščice i pokazali smo im', rekao je Jovičević pa dodao:

'Bili smo mirni kod izvođenja jedanaesteraca jer smo napravili sve tijekom utakmice. Da smo izgubili, čestitali bi protivniku, ali ipak je završilo dobro za nas. Svi su htjeli pucati. Protiv Chelseaja smo igrali sličnu utakmicu, ali tamo smo izgubili i prije nego su penali krenuli. Danas je bilo drugačije, svi su bili uvjereni da ćemo pobijediti. Navijači su nam dali srce, a mi smo prošli taj limit koji smo imali i ušli u fanatizam.'

U četvrtfinalu će Dinamo igrati protiv Benfice, a Jovičević se kratko osvrnuo i na taj susret.

'Razbili su Liverpool s 4:1. Nisam ih gledao, ali znam da je portugalska akademija jedna od najboljih u Europi. No, mi ih čekamo na Hitrecu koji je naš dom. Imamo dovoljno vremena da proslavimo, oporavimo se i napravimo analize', zaključio je Jovičević.