aba liga

Zadar u dramatičnoj završnici prokockao vodstvo pa izgubio nakon produžetka

24.11.2023 u 22:26

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra u susretu 9. kola regionalne ABA lige izgubili su na gostovanju kod Igokee u Laktašima 100:94 nakon produžetka

Luka Božić je s 28 koševa i 12 skokova opet bio najbolji kod Zadra, dok je Stefan Moody s 24 koša predvodio Igokeu.

Zadrani su sjajno odigrali prvo poluvrijeme nakon kojega su imali prednost od 16 koševa razlike, a početkom drugog poluvremena su stigli i na maksimalnih 17 koševa plusa (56:39) da bi potom neobjašnivo stali.

Domaći su serijom 24:3 čak i poveli 63:59 prije no što je Zadar treću četvrtinu zakljzčio svojom serijom 10:0 za vodstvo 69:63 uoči posljednjih 10 minuta.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se 3:20 minuta prije kraja četvrte četvrtine kada je kod vodstva Zadra 81:75 Žganecu dosuđena isključujuća peta osobna pogreška iako se na snimci vidi kako je čisto blokirao Atića na šutu za tricu.

Ubrzo nakon Žganeca zbog pet osobnih pogrešaka iz igre je morao i drugi visoki igrač Zadra Mazalin, pa hrvatski prvak u posljednjoj minuti nije uspio sačuvati prednost od 83:78.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

U dodatnih pet minuta domaći su otišli na veliku prednost prvenstveno zahvaljujući svom Amerikancu Moodyju koji je pogodio tri trice.

Ovim porazom Zadar je pao na omjer 4-5, dok je Igokea na 7-2.

Standings provided by Sofascore