SVE BLIŽE SUDU

Vođenjem javne kuće financira odlazak na OI

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 14.03.2012 09:50
  • Objavljeno 07.10.2009 u 12:15
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Novozelandski olimpijski odbor (NZOC) zaprijetio je da će tužiti svog tekvandoista Logana Campbella koji planira financirati svoj nastup na OI u Londonu 2012. zaradom ostvarenom vođenjem javne kuće

Logan Campbell, čije ga je sudjelovanje na olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine stajalo 150.000 novozelandskih dolara (110.600 američkih dolara) - što je većinu dobio od roditelja - otvorio je javnu kuću s prijateljem u Aucklandu početkom ove godine.

Campbell je svoj plan objelodanio u srpnju kazavši tada da se nada da će sakupiti 300.000 novozelandskih dolara kako bi olakšao svojim roditeljima i kako bi se mogao više koncentrirati na trening.

Nakon što se o ovom slučaju nije izjašnjavao tri mjeseca, Novozelandski olimpijski odbor uputio je pismo Campbellu tražeći da prestane s povezivanjem olimpijade sa svojim poslom ili će biti tužen.

'Na temelju olimpijskih vrijednosti izvrsnosti, prijateljstva i poštivanja smatramo da vaše djelovanje u potpunosti nije u skladu s tim vrijednostima', izvadak je iz pisma koje je potpisao glavni tajnik NZOC-a Barry Maister.

'Vaše vabljenje klijenata za vaš posao dok koristite olimpijski kontekst mora odmah prestati ili će NZOC biti prisiljen tužiti vas.'

Campbell, koji nije osvojio medalju u Pekingu, stao je u obranu svog poslovnog projekta i prikupljanja sredstava.

Vlasništvo i vođenje javne kuće legalno je u Novom Zelandu gdje su zakoni o prostituciji vrlo liberalni u odnosu na svjetski standard.

'Na kraju dana osjećam se kao da nisam nikoga iskoristio, jer nitko ne mora biti tamo, nikoga ne prisiljavamo da bude tamo. Svi su tamo svojom voljom', rekao je 23-godišnji Campbell.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!