UOČI IGARA U PARIZU

Vladimir Putin nikad oštrije nije kritizirao MOO: Pokopat ćete olimpijski pokret

14.12.2023 u 15:29

Bionic
Reading

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) riskira "pokop olimpijskog pokreta" zahtijevajući od ruskih i bjeloruskih sportaša da sudjeluju pod neutralnom zastavom na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu sljedećeg ljeta, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak na konferenciji za novinare u Moskvi

"Ako međunarodni sportski čelnici nastave djelovati na isti način, pokopat će olimpijski pokret. Sama ideja olimpizma danas pati", kazao je Putin.

Ruski predsjednik je dodao da želi "pažljivo analizirati uvjete" prije nego što donese konačnu odluku o sudjelovanju ili bojkotu ruskih sportaša u Parizu 2024.

Početkom prosinca, MOO je objavio da će odobriti ruskim sportašima da pod neutralnom zastavom sudjeluju na Olimpijskim igrama 2024. (26. srpnja - 11. kolovoza), pod strogim uvjetima, što je Ukrajina osudila.

Suočivši se s novinarima, Vladimir Putin osudio je odluku koja je "potpuno kontradiktorna i iskrivljuje ideje Pierrea de Coubertina", utemeljitelja Olimpijskih igara.

"Pod utjecajem zapadnih političkih elita, oni donose odluke koje su pogodne za njih, a nepovoljne za svjetski sport”, nastavio je.

Sa svoje strane, ruski ministar sporta Oleg Matytsin kritizirao je "diskriminatorne" uvjete koji "štete Olimpijskim igrama", ostavljajući otvorena vrata ruskim sportašima koji imaju pravo na Olimpijske igre, a koji bi željeli sudjelovati.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati