UOČI POČETKA SEZONE

Vijest koja će pogoditi svakog navijača Rijeke; to je ogroman gubitak...

04.02.2018 u 13:39

Bionic
Reading

Još jedan odlazak iz svlačionice hrvatskog prvaka, Rijeka je ostala bez kapetana momčadi Mate Maleša (28) koji karijeru nastavlja u Kini

Od 2013. ovaj defanzivni veznjak nosio je dres riječkog prvoligaša i u tome razdoblju zbog svoje brobenosti zadobio simpatije navijača kluba. Tih godina Maleš je osvojio dva Kupa (2014., 2017.) i jedno prvenstvo koje je bilo prvo u povijesti HNK Rijeke (2017.).

Zadnjih sezona često se pisalo o njegovom mogućem odlasku u inozemstvu, a unazad nekoliko tjedana bio je aktualan prijelazak u Kinu. Na kraju nije ostalo samo na špekulacijama nego Maleš odlazi u kineskog prvoligaša Daliana Yifanga.

  • +5
Mate Maleš Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Hrvatski veznjak još mora proći liječnički pregled te će staviti potpis na dvogodišnji ugovor, a Rijeka će na ime odštete dobiti 450 tisuća eura. Sami procijenite da li je ovo dobar iznos za kapetana...

Inače, na Rujevici u vezi ove teme i dalje šute dok sve ne postane službeno, ali jasno je kako od glavnih igrača šampionske momčadi, koja je prošle sezone osvojila dvostruku krunu, gotovo nitko nije ostao.

Nogometaš Mate Maleš sa suprugom Ninom i kćerkom prošetao gradom Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL