POJAČANJA U RIJECI

Prometno na Rujevici; još dva nova imena u Kekovoj svlačionici

11.01.2018 u 17:52

Bionic
Reading

Nakon brojnih odlazaka počela se i puniti svlačionica hrvatskog prvaka Rijeke. Nova lica na Rujevici su portugalski branič Joao Escoval i hrvatski napadač Antonio Čolak

Na Rujevici je prometno, pa je jasno kako će trener Matjaž Kek u drugi dio sezone ući s jako izmijenjenom momčadi. U Rijeku je došao Luka Capan, a poslije njega uprava je dovela još dovela još dva nova imena.

Antonio Čolak novi je igrač Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Čolak je u Rijeku stigao kao igrač Hoffenheima na posudbu od godinu i pol dana uz mogućnost otkupa ugovora.

'Sretan sam što sam došao u Rijeku i nadam se da ću dobiti priliku pokazati svoje kvalitete i zabijati golove u dresu Rijeke. To je moj cilj', rekao je Antonio Čolak nakon dolaska na Rujevicu.

Čolak je proteklih šest mjeseci proveo na posudbi u Ingolstadtu.

'Nisam igrao previše u Ingolstadtu zadnjih pola godine, ali nogomet je takav sport, vjerujem da će u Rijeci biti puno bolje. Već sam ranije bio u kontaktu s predstavnicima Rijeke. Sretan sam što je Rijeka bila zainteresirana za mene', ustvrdio je Čolak.

'Pratio sam Rijeku i zbog Romana Bezjaka i Damira Kreilacha s kojima sam prijatelj. Gledao sam utakmice u HNL-u i Europskoj ligi i vjerujem da je dolazak u Rijeku najbolja odluka za mene. Želim trenirati i što prije se uklopiti u momčad. Volim odmarati, ali i puno trenirati. Moj život je nogomet i sada je sve podređeno nogometu', zaključio je Antonio Čolak za službenu stranicu.

  • +6
Rijeka - Slaven Belupo, 19. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Joao Escoval je drugo novo ime. Bivši nogometaš Benfice u Rijeku je stigao iz Istre 1961 u čijim je redovima skupio 15 nastupa ove sezone. Esocval je potpisao ugovor na 18 mjeseci uz mogućnost produljenja na tri godine.

'Zadovoljan sam što sam u Rijeci, ovo je veliki klub koji se bori za titule u Hrvatskoj. Zato sam i htio doći. Nastupio sam protiv Rijeke i bilo je jako teško igrati protiv ovako kvalitetnog sastava', ustvrdio je Joao Escoval koji je nogomet počeo trenirati u Sacavenenseu s osam godina i nakon samo godinu dana otišao je u Benficu u kojoj je prošao sve omladinske uzraste.

  • +11
Europska liga, skupina D: Milan - Rijeka Izvor: Reuters / Autor: STEFANO RELLANDINI

Nakon Benfice stigao je ove sezone u Istru 1961.

'Istra 1961 je naravno manji klub u odnosu na Benficu, ali imao sam priliku igrati što je za mene bilo najvažnije. Nogomet u Hrvatskoj je kvalitetan, prema onome što sam dosad vidio. Kada sam stigao u Istru 1961 morao sam odrasti kao igrač i osoba. To je bilo dobro za mene i vjerujem da ću u Rijeci i dalje napredovati', pričao je Escoval.