rukomet

[VIDEO] Ozljedama desetkovani 'kauboji' u subotu igraju utakmicu protiv Slovenije; što uopće možemo očekivati od ove podmlađene reprezentacije?

05.11.2021 u 12:42

Bionic
Reading

Kratke jednotjedne pripreme hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije završavaju prijateljskom utakmicom protiv Slovenije (subota, 6. studenog, 18 sati) u Novigradu. Idealna je to prilika za obje izabrane nacionalne vrste da vide u kakvom su stanju i što su napravili u ovom tjednu

Hrvatska nažalost neće biti kompletna u tom susretu. Liječnička služba Barcelone produžila je oporavak Luki Cindriću još tjedan dana, tako da je morao preskočiti ovo druženje u Poreču. Fran Mileta se nedavno teško ozlijedio i za njega je ova sezone završena. Već trećeg dana priprema, manje probleme s ramenom osjetio je Marin Šipić. Pretrage su pokazale da nije došlo do ozbiljnije ozljede, ali mu je preporučeno da preskoči ovaj susret. Zbog toga je izbornik naknadno u Poreč pozvao Nikolu Grahovca. Manjih problema s petom ima i Luka Šebetić, ali bi on trebao biti na raspolaganju izborniku Hrvoju Horvatu, baš kao i Ivan Pešić kojeg muči vrat.

Prema najavama koje dolaze iz Slovenije, ta bi reprezentacija trebala stići kompletna. A o kakvoj ekipi se radi najbolje govore njihovi rezultati. Oni su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine odradili sjajno. Dobili su četiri, a izgubili samo jedan susret. Još su imali i jedan remi. Na posljednjem Europskom prvenstvu 2020. godine osvojili su 4. mjesto. U Egiptu pak, na Svjetskom prvenstvu ove godine bili su deveti.

U Novigradu ćemo tako vidjeti: Blaža Janca, Domena Makuca, Mihu Zarabeca, Boruta Mačkovšeka, Gašpera Marguča, Blaža Blagotinšeka..., sve redom velika imena najboljih svjetskih klubova poput Barcelone, Kiela, Vezprema, Pick Szegeda. Nema sumnje, čeka nas pravi spektakl.

Posljednji službeni susret Hrvatska i Slovenija igrale su u Francuskoj na Svjetskom prvenstvu. U borbi za broncu, Slovenija je tad slavila 31:30 i tako došla do svoje prve i jedine svjetske medalje.

Hrvoje Horvat izjave 5.11.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

'Jedna zahtjevna faza bliži se kraju i jako bitna faza za nas jer smo ušli u određene promjene, velika je odgovornost na novim igračima, ali vjerujem da ćemo odgovoriti svim tim izazovima. Marin Šipić je malo osjetio rame, nije ništa ozbiljno, ali pozvali smo Grahovca da uskoči na njegovo mjesto', rekao je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

'Dobro je bilo, izbornik nam je pokazao kako želi u budućnosti da izgleda reprezentacija, a mi smo to pokušali vježbati na terenu. Sutra na utakmici ćemo to i pokazati. Mislim da ne trebamo previše pričati o našim protivnicima, nego pričati o nama, o našoj igri. Pozivam sve navijače da dođu u dvoranu ili da nas gledaju uživo, veliki pozdrav iz Poreča', dodao je naš reprezentativac Domagoj Pavlović.

Poštujući preporuku Stožera civilne zaštite, zbog sve teže epidemiološke situacije, broj gledatelja u dvorani je ograničen. Ali dobra vijest za sve one koji vole i podržavaju hrvatsku reprezentaciju je činjenica da će susret u Novigradu/ Cittanovi koji počinje u 18 sati, biti u izravnom prijenosu na HTV 2.