jači od koronavirusa

[VIDEO/FOTO] Sve je spremno za najveći sportski događaj ove godine u svijetu, na tribinama će se naći čak 20.000 navijača

22.09.2020 u 12:38

Bionic
Reading

Fantastične vijesti stižu iz svijeta Formule 1! Za dvadesetak dana, 11. listopada, na legendarnoj stazi u Nürburgringu vozi se 11. utrka sezone za Veliku nagradu Eifel. I ako se ne dogodi neka neočekivana katastrofa, tu bi utrku uživo s tribina trebalo pratiti čak 20.000 navijača

Formula 1 vraća se na legendarnu stazu Nürburgring nakon čak sedam godina izbivanja! Od 9. do 11. listopada na kultnoj će se stazi voziti 11. utrka ove korona-sezone i to za Veliku nagradu Eifel.

No, ono što je važnije, ova bi utrka Formule 1 trebala postati najveći sportski događaj ove godine na svijetu! Organizatori su objavili kako će gledatelji moći prisustvovati ovoj utrke, a na tribinama će se naći za ova nesretna korona vremena nevjerojatnih 20.000 navijača! I sve će biti u skladu sa svim obvezatnim i najstrožim epidemiološkim mjerama protiv koronavirusa!

Jasno, sve je to moguće jer tribine duž staze u Nürburgringu u normalnim vremenima mogu primiti više od 150.000 gledatelja, a ovih 20.000 sretnica i sretnika koji uspiju kupiti ulaznice za utrku Velike nagrade Eifel mogu se smatrati pravom pravcatom elitom.

Zadovoljene su sve potrebne sigurnosne mjere za prisustvo gledatelja na tribinama, poput beskontaktnih ulaznica i socijalne distance... Ulaznice će se prodavati u fazama, za različite tribine će se prodavati u različito vrijeme, ali konačan broj će na kraju ipak diktirati razina raširenosti koronavirusa u danima prije same utrke.

Tribine su, kao jedna od mjera zaštite, podijeljene na individualne sektore i još dodatne manje dijelove. Svaki manji dio će imati četiri sjedišta, a između svakog bloka će biti prihvatljiva socijalna distanca. Maske će biti obvezne, a svaka tribina će imati dodijeljeno parkirno mjesto kako bi se minimalizirao kontakt navijača s različitih dijelova staze.

  • +11
Formula 1, Velika nagrada Toscane, Mugello, 13.9.2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

Trodnevna ulaznica za utrku će koštati od 199 eura pa na više.

Dodajmo i to kako se navijači očekuju na još nekim nadolazećim utrkama Formule 1 ove sezone. Prvi test bio je na prošloj utrci za Veliku nagradu Toscane u Mugellu, točno 2880 gledatelja imalo je priliku uživo pratiti ovu povijesnu utrku, a dobar dio tih ulaznica dobili su liječnici i zdravstveni radnici koji su se u Italiji borili i još se uvijek bore s pandemijom koronavirusa.

Ovog vikenda, u nedjelju 27. rujna, vozi se utrka za Veliku nagradu Rusije na stazi u Sočiju. I tu će biti navijača na tribinama, no za sada se ne zna koliko točno. Rusi su optimistično najavljivali da će pustiti u prodaju 30.000 ulaznica, no čini se kako su ipak odustali od te sulude ideje. Posljednje informacije iz ruskih medija navode kako na tribinama u Sočiju ipak neće biti više od 10.000 gledatelja.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.