ronaldo sad pati...

Lewis Hamilton pokazao svoju nevjerojatnu novu jurilicu; ovaj 'svemirski' Mercedes jedini je na svijetu i pravo je čudo tehnologije

16.09.2020 u 10:11

Bionic
Reading

Kad ste šesterostruki svjetski prvak Formule 1, uz to vozite za momčad Mercedesa te ste na najboljem putu da i sedmi put postanete najbolji na svijetu, onda je red da vas poslodavac i nagradi. Sve gore navedeno ima Lewis Hamilton te se u javnosti pohvalio novom unikatnom 'pilom'

Cristiano Ronaldo sada sigurno pati jer Mercedes EQS je model koji se još neko vrijeme neće naći u slobodnoj prodaji. U ovom trenutku na cijelom svijetu cestama vozi samo jedan jedini primjerak ovog tehnološkog čuda, 'svemirskog' modela Mercedesa koji oduzima dah.

I da, taj jedan jedini 'komad' u vlasništvu je šesterostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Lewisa Hamiltona! Britanac se na društvenim mrežama pohvalio darom koji su mu čelnici Mercedesa uručili prije nekoliko dana. Istina, zaslužio je neko vrijeme biti jedini na svijetu koji uživa u vožnji Mercedesa EQS, a uz to je sjajna reklama za ovaj fantastičan model koji bi se u prodaji trebao naći tek pred kraj sljedeće godine.

Električni Mercedes EQS stigao je u garažu britanskog vozača i on će ga testirati u sljedećih nekoliko mjeseci. Sigurno je da će se oduševiti jer ova 'mečka' je više svemirski brod nego automobil.

Prema nekim najavama, osnovni bi model, kad se nađe u slobodnoj prodaji, trebao stajati oko 100.000 eura, a oni najopremljeniji i najluksuzniji primjerci koštat će i po više od 200.000 eura. No svaki uloženi euro jamči maksimalan užitak i ljubomorne poglede svih ostalih sudionika u prometu.

Mercedes EQS pokreće električni motor od 350 kilovata, odnosno oko 470 konjskih snaga, a radi se o izuzetno brzom modelu. Do 'stotke' ovaj automobil stigne za samo 4,5 sekundi, a maksimalan doseg mu je oko 600 kilometara, ovisno koliko ste teški na gasu.

'Ovaj automobil je ostvarenje sna', kazao je očarani Lewis Hamilton, a u Mercedesu najavljuju kako je EQS model koji će biti temelj novog električnog doba u poslovanju kompanije.

A gdje je Cristiano Ronaldo u cijeloj priči? On kao dokazani obožavatelj i kolekcionar najprestižnijih modela, barem za sada, samo može sanjati ovaj EQS... Sve dok i službeno ne krene prodaja. Do tada će Lewis Hamilton biti jedni koji će uživati u blagodatima ovog superautomobila.

  • +11
Formula 1, Velika nagrada Toscane, Mugello, 13.9.2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.