sve je lakše uz thompsona

[VIDEO/FOTO] Pogledajte pobjedničko slavlje hrvatskih rukometašica; izbornik Šoštarić je otkrio tajnu uspjeha: Ma ove cure su lude...

07.12.2020 u 06:32

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice upisale su i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Danskoj, svladavši u nedjelju svjetske prvakinje Nizozemke 27:25. Izabranice Nenada Šoštarića sa stilom su proslavile povijesnu pobjedu uz hitove Marka Perkovića Thompsona, Dražena Zečića, Joleta, Baruna...

'Usprkos našoj pobjedi nad Mađarskom, svi misle da smo mala reprezentacija. Mi to definitivno nismo, mi rastemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Imamo par igračica koje igraju u velikim europskim klubovima i one koje se razvijaju u domaćim klubovima. Mislim da je pred nama lijepa budućnost, samo trebamo biti mirni i uporni i raditi u okvirima u kojima ne precjenjujemo i ne podcjenjujemo nikoga', kazao je izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić nakon pobjede nad svjetskim prvakinjama Nizozemkama.

No, i njega je potom malo 'uhvatila euforija', teško je skriti radost i zadovoljstvo nakon tako veličanstvene pobjede.

'Ove su cure lude, to je strašna mentalna snaga nositi se ovako sa svjetskim prvakinjama, kada su nas proglasili autsajderima', poentirao je Šoštarić dok su djevojke u svlačionici već proslavljale pobjedu.

Redala se 'teška artiljerija' domaće glazbene scene - Marko Perković Thompson, Dražen Zečić, Jole, Baruni... Sve hit do hita! Cure su zaslužile slavlje i opuštanje nakon ovakve senzacije. Ne pobjeđuje se svakog dana svjetske prvakinje. U svlačionici je bilo ludo, nastavilo se i na putu prema hotelu, u autobusu je najluđa atmosfera.

'Sretna sam i ponosna, ne znam što bih rekla. Sve smo dale maksimum, ipak su to svjetske prvakinje. Danas smo dokazale da igramo jedna za drugu, da igramo timski. Osigurale smo prolaz dalje, drago mi je da su se svi malo dignuli, jer kad smo otišle na prvenstvo o tome se praktički nije ni znalo. Malo ćemo proslaviti večeras, a onda se okrećemo Srbiji, jer želimo prenijeti četiri boda dalje', kazala je naša golmanica Tea Pijević.

  • +12
Hrvatska - Nizozemska; EP rukometašica, 6.12.2020. Izvor: Profimedia / Autor: BO AMSTRUP / AFP / Profimedia

U drugom susretu naše skupine Mađarska je svladala Srbiju 38:26. Nakon dva kola Hrvatska ima četiri boda, Mađarska i Srbija po dva, a Nizozemska je bez bodova. U posljednjem kolu skupine C u utorak, 8. prosinca, sastaju se Hrvatska - Srbija (18.15 sati) i Nizozemska - Mađarska (20.30 sati).

Po tri reprezentacije iz svake od četiri skupine idu u drugi krug natjecanja, gdje će se formirati dvije skupine s po šest ekipa. Hrvatska se križa sa skupinom D u kojoj je Norveška već izborila prolazak u drugi krug, a za preostala dva mjesta bore se Rumunjska, Njemačka i Poljska.

Kod Hrvatske najefikasnija je bila Larissa Kalaus s devet golova. Ćamila Mičijević postigla je šest, a Dora Krsnik četiri gola.

'Osjećaj je neopisiv. Ova pobjeda je iznimno bitna, ne samo za mene, nego za sve nas. Nakon što smo pobijedile Mađarsku, nakon što smo donijele tu senzaciju, počeli su nas pratiti mediji, počeli su se javljati ljudi. Zato je ova pobjeda još bitnija. Sve više počinjemo vjerovati da mi to možemo. A možemo i želimo više', ocijenila je Larissa Kalaus, a Dora Krsnik je istaknula:

'Ovo je bila sjajna večer. Pobijedili smo svjetske prvakinje u nadigravanju gol za gol. Malo je tko vjerovao u ovo i zato smo jako ponosne. Nastavljamo, vidjet ćemo dokle ćemo stići.'

Ana Debelić nije skrivala oduševljenje, osjećaju naše djevojke da su na pravom putu...

'Lude smo! Keže jedna 'plus dva je!', a deset sekundi prije kraja. Nisam imala pojma ni koliko je, toliko smo bile u utakmici kao da smo najiskusnija reprezentacija na svijetu. A igrale smo protiv svjetskih prvakinja. A ništa, idemo sad proslaviti u naš mali boravak koji smo si uredile u hotelu, jer van ne smijemo', otkrila je 'tajno mjesto' za tulume i za kraj napomenula:

'Deset godina nismo bili u drugom krugu? Deset godina! Pa ja sam prije deset godina još išla u srednju školu u Rijeci...'