SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Pogledajte gol koji je presudio 'derbi sjevera' za slavlje Slaven Belupa; sjajni golman Zelenika spasio je Varaždin težeg poraza

17.07.2022 u 21:24

Bionic
Reading

Nogometaši Slaven Belupa pobijedili su u utakmici 1. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige na gostovanju u Varaždinu kod istoimenog domaćina 1:0. Jedini gol vrijedan tri boda zabio je branič Koprivničana Mateo Kocijan u 49. minuti utakmice

U vrlo otvorenoj utakmici prepunoj udaraca (Varaždin 13, Slaven Belupo 18) Koprivničani su bili konkretniji i opasniji u završnici te su zasluženo odnijeli tri boda.

'Farmaceuti' su u 'derbiju sjevera' krenuli odlučnije i imali nekoliko konkretnih prilika u prvih pola sata igre, no na golu Varaždina bio je raspoloženi Oliver Zelenika koji je domaćine držao 'u igri'.

Prvih 45 minuta utakmice završilo je bez golova, no Slaven Belupo je bio bolji i samo je bilo pitanje kad će kapitalizirati svoju terensku nadmoć.

  • +12
NK Varaždin - NK Slaven Belupo, 1. kolo, SuperSport HNL, 17.7.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Potez koji je 'prelomio' utakmicu odigrao je trener Slaven Belupa Zoran Zekić koji je početkom drugog poluvremena u igru uveo Matea Kocijana, a ovaj je nakon samo tri minute uspio matirati Zeleniku.

Bio je to prizeman udarac s nekih 25 metara u donji desni kut, a golman Varaždina, bivši hrvatski reprezentativac, mogao je i bolje reagirati jer mu je ta ne pretjerano jaka lopta doslovno prošla kroz ruke.

>> >> Propustili ste TV prijenos na programu MAXSport ili niste stigli vidjeti gol? Evo gdje sve možete naći na jednom mjestu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/Arenasport

No, Zelenika ima i velike zasluge za to što u nekoliko situacija prije i poslije tog gola lopta nije završila u mreži domaće momčadi. Na njegovu žalost, to nije bilo dovoljno da povratnik u SuperSport HNL izbjegne poraz na samom otvaranju sezone.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport