sudac je bio loš, ali...

[VIDEO/FOTO] Bijesni Nenad Bjelica ljutito je reagirao na izjave predsjednika Gorice: Više neću šutjeti na uvrede!

17.07.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u subotu su u 1. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige u Gradskom vrtu pobijedili Goricu 2:1. Nakon susreta oglasio se predsjednik Gorice Nenad Črnko koji je bio nezadovoljan suđenjem. Naime, glavni sudac Ante Čuljak na utakmici je podijelio 13 kartona, dodijelio crveni karton nakon VAR provjere te dosudio penal za Osijek također nakon VAR provjere

'Sudac Ante Čuljak je na dva metra od duela u ključnoj situaciji i prvotno dobro odlučuje. Dogovor je da se laki kontakti ne sude kao kazneni udarci ove sezone, a ova situacija je bila obostrano držanje i to po novim dogovorima sudaca nikada nije kazneni udarac. Sudac Čuljak je prvo dosudio ispravno simuliranje Belje i indirektan udarac za nas, a zatim pod respektom i pritiskom Ivana Bebeka koji ga zove na VAR, sudi kazneni udarac koji je na kraju totalno utakmicu odveo u drugi smjer', rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko za Večernji list te nastavio u istom tonu.

'Kad ti u jednoj utakmici moraš dati 13 kartona, to ti dovoljno govori da ne držiš kontrolu nad utakmicom', kritizirao je Črnko glavnog suca Čuljka te nastavio:

'Nemam problem reći da je Osijek po posjedu, udarcima na gol i ostalim statističkim elementima zaslužio pobjedu, ali činjenica je da je Gorica oštećena u ključnim dijelovima utakmice i da je ta pobjeda Osijeka došla na prljav način. U prijevodu, sve situacije koje su u utakmici bile 'li-la', apsolutno sve su otišle na 'li', na stranu Osijeka.'

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport

Ono što je izazvalo reakcije je Črnkov zaključak...

'Ako su one prijetnje Nenada Bjelice sucima u izjavama prije sezone urodile plodom tako da se događa ovakvo suđenje, to nikako nije dobro, čak je malo i žalosno. Ne želim vjerovati u to jer bi to bilo poražavajuće. Ali, raditi neke insinuacije na taj način prije početka prvenstva uopće nije lijepo, niti bi se suci trebali za to hvatati', završio je predsjednji Gorice u razgovoru za Večernji list.

Na odgovor nije trebalo dugo čekati, javio se prozvani trener Osijeka Nenad Bjelica.

'Promijenit ću taktiku jer jednostavno ti ljudi zaslužuju odgovor', rekao je Nenad Bjelica za Jutarnji list pa bez 'kočnica' nastavio:

  • +7
Osijek - Gorica (1. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

'Ponukan izjavama gospodina Črnka želim izraziti veliko razočarenje što jedan čelnik HNS-a nakon prve utakmice na ovaj način proziva mene i moj klub. On je jedan, a takvih ima puno, koji su na čelu HNS-a i hrvatskih nogometnih klubova, a koji svojim neprimjernim ponašanjem iz godine u godinu omalovažavaju i psuju Nenada Bjelicu i pokušavaju ga diskreditirati na bilo koji način. Ti 'borci' za bolji hrvatski nogomet nisu uspjeli već 15 godina koliko su u HNS-u napraviti bolji i pošteniji hrvatski nogomet i žale se samo onda kada je njihov klub i to u njihovim očima oštećen. Nije se gospodin Črnko javio prošle sezone kada isti taj sudac u utakmici Gorice u Osijeku nije vidio očiglednu ruku Keite i kazneni udarac kojeg je vidjela čitava Hrvatska. Tada taj borac za poštenje ništa nije vidio i ništa nije komentirao. Poručujem i njemu i svim čelnicima klubova koji budu na ovaj način diskreditirali Osijek i Nenada Bjelicu da će dobiti odgovor', kazao je trener Osijeka. No, tu Nenad Bjelica nije stao:

'Na uvrede čelnika klubova koji su uz to još i djelatnici u HNS-u i uvrede njihovih prijatelja i gostiju u VIP ložama svaki puta ću reagirati. Svaki puta kada bez razloga budu napadali mene i NK Osijek dobit će javni odgovor. Prenijet ću od riječi do riječi što je izgovoreno u ložama i što je psovano pa neka zna javnost tko nam vodi klubove i kako se ponaša ta gospoda. Neka puste Nenada Bjelicu i NK Osijek na miru! Nikoga ne diramo, ali nećemo dozvoliti niti da nas netko dira. Znat će hrvatska javnost tko su ti čelnici klubova koji mi psuju mater bez povoda. Kakav oni problem imaju s Nenadom Bjelicom? Je li možda ljubomora? Neće me više nitko prozivati, svi će dobiti odmah drugi dan odgovor. Više nema gospodskog Nenada Bjelice koji šuti na uvrede. A ja ću se unatoč svima njima boriti za svoj klub. Prvi nepošteno ne želim biti. Bolje drugi pošteno, nego nepošteno prvi i to neka svima bude jasno!'

>> cijeli tekst pročitajte OVDJE