SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Bruno Petković ušao je s klupe pa iz penala zabio za pobjedu Dinama na Šubićevcu

28.08.2022 u 20:33

Bionic
Reading

Noometaši zagrebačkog Dinama u susretu su 7. kola SuperSport HNL-a kao gosti svladali Šibenik 2:1. Dinamo je poveo golom Luke Ivanušeca (35), na 1:1 poravnao je Marcos Mina (37), da bi tri boda 'modrima' osigurao Bruno Petković (68) iz jedanaesterca

Dinamo je u Šibenik stigao nakon iscrpljućih 120 minuta borbe s Bodo/Glimtom u borbi za ualazak u Ligu prvaka prije četiri dana pa je trener Ane Čačić odlučio na klupi ostaviti Oršića i Petkovića dok kapetan Ademi nije niti putovao u svoj rodni grad. Šibenčani su to iskoristili te u prvih 45 minuta bili bolji sastav, ali na odmor se otišlo s rezultatom 1:1.

Oba gola u prvom poluvremenu pala su u razmaku od dvije minute te nakon ubačaja iz kuta za Šibenik. Dinamo je poveo u 35. minuti, nakon što je Araijev pokušaj udrca s dvadesetak metara blokiran.

  • +19
Šibenik - Dinamo, SuperSport HNL, 28.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Sijevnuo je protunapad u kojem je ključni potez povukao Baturina, on je sa sredine igrališta proigrao Ivanušeca na lijevom boku, a Dinamov veznjak je nakon nekoliko koraka stigao na rub kaznenog prostora i potom sjajno naciljao sam gornji lijevi kut Rogićeva gola.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Šibenčani su ubrzo nakon primljenog gola izborili još jedan udarac iz kuta, ovoga puta je dbijena lopta stigla na udarac Mini na 11 metara, a ovaj je kroz šumu nogu pogodio donji desni kut Livakovićeva gola. I da, golman Dinama nije niti vidio loptu od gužve pred njim...

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Odmah na početku nastavka Čačić je u igru uveo Oršića, a u 63. minuti na travnjak je stupio i Petković. Vrlo brzo potom Dinamo je dobio kazneni udarac jer je Mina promašio loptu i udario po nogama Menala u svom kaznenom prostoru. Petković je preuzeo odgovornost i pogodio iako je Rogić 'pročitao' gdje će napadač Dinama pucati.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Vodeći Dinamo sada ima 19 bodova, pet više od drugog Slavena Belupa, a 10 više od trećeg Hajduka koji ima tri utakmice manje. Šibenik je ostao šesti sa sedam bodova.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore