Sjajna uvertira

[VIDEO] Dinamovi klinci pokazali seniorima put: Modri dominirali protiv Šahtara i s gostovanja odnijeli bod

22.10.2019 u 14:09

Bionic
Reading

Juniori Dinama su osvojili bod protiv Šahtara u juniorskoj Ligi prvaka

Dinamo u 3. kolu Lige prvaka gostuje u Harkivu kod ukrajinskog Šahtara, a uoči susreta seniorskih ekipa snage su odmjerili i juniori ovih momčadi. Dinamo je u prva dva kola pobijedio Atalantu 1:0 i remizirao s Manchester Cityjem 2:2, te je u Ukrajinu došao s četiri boda.

Šahtar je u prva dva kola upisao tek jedan bod. Izgubili su 1:3 od Manchester Cityja, te remizirali s Atalantom 2:2 koja je također na samo jednom bodu. City je kao i Dinamo na četiri osvojena boda.

U prvom dijelu međusobnog susreta Šahtara i Dinama nije bilo većih uzbuđenja, ali Modri su dominirali susretom. Domaći sastav zapravo i nije imao pravu šansu, dok su Dinamovi klinci izgledali motivirano i cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu, ali do odmora nisu uspjeli zabiti.

Šahtar - Dinamo UEFA Liga prvaka za mlade Izvor: tportal.hr / Autor: Arena Sport - sažetak prvog dijela

U 50. minuti je uslijedio šok za Dinamo. Vratar Josipović je zakasnio ja jednu loptu i prekršajem zaustavio domaćeg napadača. Sudac je pokazao na jedanaesterac, a siguran realizator s bijele točke bio je Bondarenko.

Šahtar - Dinamo juniori gol za 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Arena Sport

Dinamo se brzo pribrao i stigao do izjednačenja. U 55. minuti Janković je opalio s desetak metara iskosa, a pomogao mu je malo i vratar Šahtara kojem je udarac nespretno prošao kroz noge.

Šahtar - Dinamo juniori, gol za 1:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Arena Sport

U 65. minuti Šahtar je ostao s igračem manje nakon što je Ehbudzhuo u vrlo kratkom roku zaradio dva žuta kartona, no igračku prednost Modri nisu do kraja uspjeli iskoristiti pa je ostalo 1:1.

Šahtar - Dinamo juniori Izvor: tportal.hr / Autor: Arena Sport

Sjajan je to rezultat za Dinamo koji je trenutno prvi s pet osvojenih bodova, dok Manchester City i Atalanta tek trebaju odigrati međusobni susret.