OPTUŽBE ZA POMOĆ

Verbalni sukob teniskih ljepotica: Krvarila sam!

14.02.2017 u 09:51

Bionic
Reading

Buka oko pojedinih situacija koje su se dogodile u dvobojima prvog kola Fed Cupa ne stišava se

Sportsku javnost prvo je zabavljao incident oko krive njemačke himne koju su im pustili Amerikanci, a ni dvoboj između Švicarske i Francuske nije prošao bez repova.

Švicarkinje su prošle u polufinale natjecanja s 4-1, junakinja u redovima domaće reprezentacije bila je Timea Bacsinszky koja je donijela tri boda, dva u pojedinačnim mečevima te jedan u paru s Martinom Hingis. No njezine pobjede ukaljane su izjavama francuske tenisačice Kristine Mladenovic koja smatra da je suparnica tijekom svojih pojedinačnih mečeva prelako koristila medicinsku pomoć.

Podsjećamo, igrači u slučaju ozljede uvijek mogu uzeti stanku i pozvati liječnika, no mnogi smatraju kako pojedinci to pravilo koriste i kada im pomoć nije potrebna nego im je to prilika da naprave predah i tako poremete ritam protivnika.

Fed cup

'Kad je igrala s Alize Cornet, napala ju je osa pa je dobila medicinsku pomoć, a u našem meču je pala i opet tražila pomoć. Dva puta u dva dana, za mene je to dosta. Postoje pravila, a ona ih koristi maksimalno te je poznata po tome', izjavila je Mladenovic koja je ipak čestitala suparnici na zasluženoj pobjedi.

Oglasila se i prozvana Bacsinszky.

'Bila sam ozlijeđena i preplašena. Nisam namjerno odlučila pasti. I krvarila sam. Pravila kažu da se krvarenje mora zaustaviti prije nastavka', objasnila je Švicarka.