JOŠ JEDNA PREPREKA

Velšani korak do Premiershipa

17.05.2011 u 09:39

Bionic
Reading

Nogometaši velškog kluba Swansea City korak su do plasmana u elitni razred engleskog nogometa nakon što su u polufinalu dodatnih kvalifikacija za plasman u Premiership pobijedili Nottingham Forest 3:1.

Nakon što je prvi susret završio bez pogodaka, Swansea je na svom Liberty stadionu porazio bivšeg dvostrukog prvaka Europe Nottingham Forest 3:1 i izborio finale na Wembleyu gdje će igrati protiv boljeg iz susreta Readinga i Cardiff Cityja.

Kako je Cardiff također klub iz Walesa moglo bi se dogoditi da se na Wembleyu 30. svibnja za ulazak u Premeirship bore dva velška kluba.

'Bio bi to pravi spektakl. Mi smo svoj posao odradili,' kazao je menadžer Brendan Rodge, koji je bio pomoćnik Josea Mourinha u Chelseau.

Golove za Swansea zabili su Leon Britton (28), Stephen Dobbie (33), te Darren Pratley (90), dok je gol za Forest zabio Robert Earnshaw (80).

Swansea je plasman u finale doigravanja za ulazak u Premiership izborio drugu godinu uzastopce. Prošle godine ispali su u zadnjoj rundi od Blackpoola.