ostaje ili ipak odlazi?

Veliki preokret u slučaju Vahida Halilhodžića; bivši trener Dinama pristao je na ultimatum, ali njegova je sudbina sad u rukama odbačenih igrača

11.05.2022 u 09:28

Bionic
Reading

Marokanski mediji tjednima su najavljivali da će Vahid Halilhodžić (69) dobiti otkaz na mjestu izbornika Lavova s Atlasa, bez obzira na to što je izborio plasman na SP u Kataru. No Vaha se napokon sastao s čelnicima tamošnjeg Saveza i prve informacije govore da ostaje izbornik

Neizvjesnost je trajala tjednima, pritisak marokanskih medija i navijača bio je strašan, priznao je to i sam Vaha Halilhodžić (69), trener koji je s Marokom izborio nastup na SP-u u Kataru krajem ove godine.

Problem je u činjenici da je Halilhodžić zbog nediscipline iz reprezentacije još ranije izbacio najveće zvijezde - Hakima Ziyecha, Noussaira Mazraouija te Abderrazaka Hamdallaha.

I bez njihove pomoći Vaha je s Marokom izborio nastup na SP-u u Kataru i to u skupini s Hrvatskom, Kanadom i Belgijom. No marokanska javnost i navijači ne mogu mu oprostiti svađu s najvećim zvijezdama nacionalne momčadi te agresivno traže da ih se odmah vrati u reprezentaciju. Ali Halilhodžić ne namjerava promijeniti svoju odluku i ako se njega pita, povratka za izbačeni trojac - nema! Čak je istaknuo koliko mu je žao što ih i ranije nije potjerao!

'Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije. Ima neka granica koja se ne može prijeći', kazao je prije nekoliko dana Vaha i tako izazvao novi bijes marokanskih navijača i čelnika Saveza.

'Ja biram igrače iako se u Savezu često ne slažu sa mnom. Mi ćemo otići jednog dana, ali reprezentacija ostaje iznad svega', zaključio je tada Halilhodžić.

Činilo se da je bivši trener Dinama ovim izjavama zapečatio svoju sudbinu na klupi Lavova s Atlasa, ali...

Marokanski mediji sada javljaju kako je Vahid Halilhodžić imao sastanak s predsjednikom Saveza Fouzijem Lekjaaom i riješio sve nesuglasice. Napominje se da su obje strane na taj razgovor stigle u pratnji odvjetnika, a nakon svega je došlo do velikog preokreta.

U Savezu nisu željeli riskirati jer je samim plasmanom na SP Vahi automatski ugovor produžen do kraja 2022. godine, a u slučaju jednostranog raskida Marokanci bi mu morali isplatiti milijunsku odštetu. Prema nekim izvorima, Halilhodžić u Maroku ima mjesečnu plaću od oko 90.000 eura, a kad bi mu Savez jednostrano dao otkaz, morali bi mu isplatiti oko dva milijuna eura odštete.

Marokanci pišu da su dva razloga za ovakav rasplet. Trener koji se zaklinje u principe ipak je popustio i pristao ispuniti glavni uvjet predsjednika Saveza da ostane izbornik - vratiti u reprezentaciju najveće zvijezde koje je odbacio nakon žestokih svađa s njima.

Nakon razgovora je Halilhodžić navodno pristao na 'ultimatum' Saveza, popustio je i pristao ispuniti glavni uvjet predsjednika Saveza - vratit će u reprezentaciju odbačene igrače za SP u Kataru. Problem? Hoće li Ziyech, Mazraoui i Hamdallah prihvatiti ruku pomirenja? Jer prije samo nekoliko tjedana svi su potvrdili da neće igrati za Maroko dok je Vaha izbornik!

Tako je Halilhodžićeva sudbina sad u rukama odbačenih igrača s kojima čelnici marokanskog Saveza tek moraju razgovarati. Sad svi u Maroku s nestrpljenjem čekaju što će reći Ziyech i Mazraoui. Što će se dogoditi ako odbiju vratiti se u reprezentaciju dok je Vaha izbornik? Hoće li onda 'pasti' Vaha ili će se Marokanci odreći svojih zvijezda? Daleko je to od gotovog, moglo bi tu biti još svega...