vahid halilhodžić

Vaha je već bivši; Marokanci su odlučili riješiti se izbornika, a čeka se samo jedan njegov potez...

20.04.2022 u 16:42

Bionic
Reading

Dva tjedna traje neizvjesnost oko sudbine Vahida Halilhodžića (69) na mjestu izbornika marokanske nogometne reprezentacije. No, sad se čini kako je Vahina budućnost već poznata i da bivši trener zagrebačkog Dianama gotovo sigurno neće voditi Lavove s Atlasa na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine

Marokanski mediji tvrde kako su čelnici tamošnjeg Saveza već odlučili te će vrlo uskoro uručiti otkaz izborniku Vahidu Halilhodžiću (69) koji je reprezentaciju odveo na SP u Kataru.

Tako danas portal Lions de l'Atlas (Lavovi s Atlasa), koji prati marokansku reprezentaciju i tamošnji nogomet, donosi priču prema kojoj su čelnici Nogometnog saveza Maroka navodno već ranije odlučili raskinuti suradnju s Vahidom Halilhodžićem. 

Odluka još nije službena jer mu otkaz mogu uručiti samo osobno, u njegovom prisustvu, te se samo čeka Vahin dolazak u Maroko. To bi se, prema nekim najavama, trebalo dogoditi do kraja travnja, tvrde marokanski mediji bliski tamošnjem Savezu.

Podsjetimo, problemi za bivšeg trenera Dinama počeli su nakon što je zbog nediscipline iz reprezentacije izbacio najveće zvijezde - Hakima Ziyecha, Nasira Mazraouija i Abderrazaka Hamdallaha. Iako je Vaha s Lavovima s Atlasa, bez pomoći gore spomenutog trojica, izborio plasman na SP u Kataru, nogometna javnost u Maroku mu ne može oprostiti izbacivanje 'velike trojke' iz momčadi.

Bilo je pokušaja da se igrači i Halilhodžić pomire, ali do sada bez uspjeha. Čini se kako će baš to presuditi Vahidu Halilhodžiću.

'Uvelike radimo na tome da se neki igrači vrate u reprezentaciju. Postoje problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se Mazraoui, Ziyech, Hamdallah i ostali vratili u reprezentaciju', rekao je predsjednik Nogometnog saveza Maroka Fouzija Lekjaa, a mnogi su to protumačili kao najavu otkaza Halilhodžiću.