OŽIVLJAVA KARIJERU

Veliki povratak Ivana Kelave: Probudio se u Španjolskoj!

18.12.2015 u 10:44

Bionic
Reading

Bivši Dinamov golman Ivan Kelava iskoristio je dobivenu priliku u Kupu kralja i pokazao treneru Granade da može na njega ozbiljno računati u nastavku sezone...

Hrvatski 27-godišnji vratar proslavio se u dresu Dinama sjajnim obranama, posebno 2011. godine protiv švedskog Malmoa, kada je kao heroj utakmice odveo 'modre' u grupnu fazu Lige prvaka, a navijači su ga prozvali 'Sveti Ivan Kelava'.

No, nakon odlaska iz Zagreba Ivan se pogubio i nije pronalazio pravu minutažu niti u Udineseu niti na posudbama u Carpiju i Trnavi.

Ovog ljeta potpisao je za španjolsku Granadu kao zamjena za Oiera Olazabala koji je prešao u Sociedad. U Primeri brani Andres Fernandez, no u Kupu kralja Kelava je dobio priliku pokazati što zna i odlično ju je iskoristio.

Prema pisanju španjolskih medija, u dvije utakmice protiv Leganesa bio je jedan od najzaslužnijih za prolazak dalje Granade, a minimalna pobjeda 1-0 u četvrtak bila je dovoljna za ukupni trijumf zahvaljujući golu u gostima (bilo je 2-1 za Leganes u prvoj utakmici).

Kelava je svojim obranama i sačuvanom mrežom pokazao treneru Sandovalu da može ozbiljno računati na njega i to bi mogao biti početak njegovog oživljavanja karijere koja je zapela u posljednje tri sezone. Talent definitivno ima, samo se treba izboriti za priliku...