a pravi se nevin

Velika sramota danskog golfera; zbog prostačkog i primitivnog ponašanja u zrakoplovu, sada sjeda na optuženičku klupu

08.12.2021 u 20:04

Bionic
Reading

U Londonu je počelo suđenje danskom golferu Thorbjornu Olesenu (31) koji je optužen da je prije dvije godine na letu iz SAD u London seksualno zlostavljao stjuardesu i jednu ženu, te urinirao na sjedalu.

Britanska policija uhitila je Olesena 29. srpnja 2019. pod sumnjom za seksualni napad na letu British Airwaysa, a 6. kolovoza je službeno optužen. Danski golfer je negirao sve optužbe kazavši kako se ničega ne sjeća.

Svjedoci su njegovo ponašanje na letu iz Nashvillea u London opisali 'potpuno bizarno'. Olsen je pod utjecajem alkohola počeo trčati po zrakoplovu, vrijeđao je kabinsko osoblje, potom je grlio i pokušao poljubiti stjuardesda, drugu ženu je navodno uhvatio za grudi, urinirao je po sjedalu, a potom se i rasplakao prije nego što je zaspao na svom mjestu u poslovnoj klasi.

'Tijekom svojih 27 godina karijere nikada nisam vidjela nešto slično', kazala je stjuardesa.

Olesen je poricao seksualni napad kazavši kako nikada ne bi 'svjesno' riskirao svoju karijeru počinivši zločin. Dodao je kako je uzeo tablete za spavanje i ničega se ne sjeća.

'Osjećao sam se potpuno užasno i bilo mi je jako žao. Nisam mogao vjerovati što su govorili, što se dogodilo. Neugodno mi je i osjećam se užasno', kazao je na suđenju 31-godišnji Olsen

Danac, koji je tijekom karijere osvojio pet turnira na 'European Touru', nakon incidenta je izgubio unosne sponzorske ugovore, a na ljestvici je sa 50. pao na 400 mjesto.