AO, PAROVI

Velika pobjeda Martić u paru; prošli i Tomljanović i Dodig

18.01.2014 u 10:24

Bionic
Reading

Ivan Dodig i Marcelo Melo, četvrti nositelji turnira parova na Australian Openu i jedni od favorita iz sjene za ukupnu pobjedu, guraju dalje.

Prošli su Dodig i Melo drugu prepreku, sa 2:6, 6:1, 6:4 je hrvatsko-brazilska kombinacija pobijedila Talijane Bolellija i Fogninija. Nakon lošeg prvog seta Dodig i Melo su zagospodarili terenom, makar se neizvjesnost u meč vratila tijekom trećeg seta. No, u odlučujućem setu su Talijani ostali bez break-lopte, dok su Dodig i Melo iskoristili jednu za konačno slavlje.

Hrvatski par Marin Draganja i Mate Pavić nije mogao nauditi osmim nositeljima Nestoru i Zimonjiću koji su slavili 7:5, 6:1.

U konkurenciji parova tenisačica Hrvatska će u 3. kolu imati dvije predstavnice. Veliku pobjedu su ostvarile Petra Martić i Timea Babos koje su doslovno razbile pete nositeljice Barty i Dellacquu sa 6:1, 6:3. Dalje ide i Ajla Tomljanović koja je zajedno s Jarmilom Gajdosovom pobijedila njemačku kombinaciju Beck / Petkovic sa 6:4, 6:1.

Ispala je, pak, Mirjana Lučić-Baroni s Grönefeld (slavile su protiv njih Bouchard i Duševina 6:4, 7:5), dok je u mješovitim parovima, u prvom meču, ispala i Donna Vekić u kombinaciji s mladim Australcem Kokkinakisom.

Australian Open, 2. kolo parova, tenisači:

Dodig / Melo (4) - Bolelli / Fognini 2:6, 6:1, 6:4
Nestor / Zimonjić (8) - Draganja / Pavić 7:5, 6:1

Tenisačice, 2. kolo parova:

Babos / Martić - Barty / Dellacqua (5) 6:1, 6:3
Gajdosova / Tomljanović - Beck / Petkovic 6:4, 6:1
Bouchard / Duševina - Grönefeld / Lučić-Baroni 6:4, 7:5

Mješoviti parovi, 1. kolo:

Görges / Quereshi - Vekić / Kokkinakis 6:3, 6:4