TO MOŽE SAMO ZADAR!

Velika pobjeda košarke za malenu Stephanie

24.09.2012 u 10:18

Bionic
Reading

U dosad nezapamćenoj humanitarnoj akciji za pomoć petogodišnjoj djevojčici teškoj svega 16 kilograma koja u utorak s majkom Anitom, ocem Ivicom i tri godine starijom sestrom Melanie kreće preko Atlantika u Chicago gdje će 27. rujna biti operirana, prema podacima od subote ujutro prikupljeno je 2,2 milijuna kuna

Zadrani su sinoć u Jazinama proslavili jednu od najvećih pobjeda ikad. U prepunom hramu košarke i atmosferi nabijenoj emocijama zvijezde hrvatske, europske i svjetske košarke zaigrale su revijalnu utakmicu za pomoć malenoj Stephanie Milda oboljeloj od Arnold-Chiarijeve malformacije.

U dosad nezapamćenoj humanitarnoj akciji za pomoć petogodišnjoj djevojčici teškoj svega 16 kilograma koja u utorak s majkom Anitom, ocem Ivicom i tri godine starijom sestrom Melanie kreće preko Atlantika u Chicago gdje će 27. rujna biti operirana, prema podacima od subote ujutro prikupljeno je 2,2 milijuna kuna.

Dostatna je to svota za operativni zahvat koji bi joj trebao omogućiti normalno i bezbolno odrastanje.

ARIJAN KOMAZEC
Najvažnije da se malenoj Stephanie pomogne koliko god se može, da skupimo novac i da pobijedi u svojoj utakmici života

Tijekom utakmice na parketu i tribinama Jazina izmjenjivali su se navijanje, suze, smijeh, pjesma, ples, atraktivni potezi.

Spektakl pod sloganom 'Za Stephanie smo vratili košarku u Jazine' koji su inicirali Zadranin Jure Karamarko i urednici internetskih portala 057info i ezadar Branko Tabak i Mladen Malik nikoga nije ostavio ravnodušnim.

'Kada mi je bilo najteže u životu Zadar je stao iza mene. Tražio sam načine kako da se odužim, ali boljeg od ovog da i ja pomognem roditeljima u nevolji nisam vidio', kaže Karamarko, idejni začetnik projekta koji je i sam prošao sličnu životnu dramu s malenim sinčićem Lovrom. Danas desetomjesečni dječačić iza sebe ima dva operativa zahvata koja su mu spasila život.

Spektakularno predstavljanje igrača uz ovacije s tribina koje su eksplodirale kada su na parket istrčali Dino Rađa, Arijan Komazec, Nikola Vujčić, Aco Petrović, Dario Šarić, Gordan Giriček i ostale zvijezde hrvatske i zadarske košarke bilo je uvod u dirljive trenutke koji su uslijedili. Malena Stephanie i njezina tri godine starija sestra Melanie podbacile su loptu. Dugotrajni pljesak pretvorio su u jedinstveno skandiranje 'Mi smo Zadrani, Stephanie je naša'.


'Ovo je predivno. Za Zadar i Jazine me vežu najljepše uspomene koje su isplivale na površinu. Zadovoljstvo mi je biti dio ove prekrasne priče', kazao je Dino Rađa koji je za razliku od svojih vršnjaka, pa i onih znatno mlađih, pokazao sjajnu kondiciju i voljni moment u igri.

Stephanie Milda - slikanje s igračima

Složio se s njim i Arijan Komazec s kojim je razveseljavao Zadrane 2000. godine. Ovoga puta Ari je igrao na 'suprotnoj' strani.

'Uspomene naviru, ali od svega je najvažnije da se malenoj Stephanie pomogne koliko god se može, da skupimo novac i da pobijedi u svojoj utakmici života', rekao je Komazec.

U srazu momčadi koje su posložili urednici portala i u kojoj rezultat nije bio važan bilo je atraktivnih, ali i smiješnih poteza. Jedan od trenutaka koji će ostati zapamćen je i tehnička pogreška Ace Petrovića koji je ju zaslužio jer je samo mirno sjedio na klupi. Šokirani Aco nakon par sekundi shvatio je šalu umirovljenog suca Milana Čankovića koji je samo za ovu utakmicu ponovno stavio zviždaljku oko vrata.

Kako je zamisao organizatora da suprotstavljeni portali nastave tradiciju igranja međusobnih utakmica u humanitarne svrhe svake godine, zbog rivalstava koje je započelo sinoć u Jazinama kažimo da je slavila ekipa ezadra rezultatom 98:77.