BRAVO ANTONIO

Veić u polufinalu Challengera u Čileu

08.03.2013 u 21:00

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Antonio Veić plasirao se u polufinale ATP Challengera u čileanskom Santiagu koji se igra na zemljanoj podlozi uz nagradni fond od 35.000 dolara...

U četvrtfinalu je 25-godišnji Lošinjanin pobijedio tri godine mlađeg Argentinca Federica Delbonisa 3:6, 6:4, 6:4 nakon dva sata i 15 minuta igre. Uzvratio mu je time za poraz u jedinom prethodnom susretu, 2009. godine u talijanskom Manerbiju.

Veić je u prvom setu tri puta gubio svoj servis, pa mu nije pomogao niti jedan break u tom dijelu meča. No, u drugom i trećem setu je Veić bio čvrst na svom početnom udarcu, ne izgubivši ga više niti jednom nakon prvog seta. Ključni break napravio je u sedmom gemu trećeg seta.

Bio je to susret dvojice igrača koji su dosta blizu na ATP ljestvici. Delbonis zauzima 116. mjesto, a Veić 127.

U polufinalu će naš tenisač igrati protiv drugog nositelja i 111. tenisača svijeta, Nizozemca Thiema de Bakkera, kojeg je glatko pobijedio u jedinom prethodnom ogledu, prošle godine u Montevideu, također na zemljanoj podlozi.

Veiću turnir u Santiagu očito odgovara. Prošle godine je na njemu stigao do finala, u kojem ga je svladao domaći tenisač Paul Capdeville.

ATP Challenger Santiago, četvrtfinale:

Veić (5) – Delbonis (4) 3:6, 6:4, 6:4