POLOVIČAN USPJEH

Veić se kvalificirao na beogradski turnir, Mektić ne

30.04.2012 u 14:42

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Antonio Veić plasirao se u glavni dio ATP turnira u Beogradu iz serije 250, koji se ovog tjedna igra na zemljanim terenima

Veić je s 3:6, 6:2, 6:3 bio bolji od Rumunja Victora Crivoija, kojeg je dobio i četvrti uzastopni put nakon što je prva dva susreta izgubio.

Veić u prvome setu nije bio bio na razini na kojoj inače zna i može igrati, pa je prva dionica, uz jedan break prednosti, otišla na stranu Rumunja. Oduzeo je Crivoi Veiću servis kod rezultata 4:3, te nakon toga bez većih problema odservirao za prvi set.

Poveo je Rumunj i s 2:0 u drugom setu, ali je do kraja istog ostao bez ijednog osvojenog gema. Veić je jednostavno ubacio u brzinu više, 'pojavio se na terenu' i tu je bio kraj za rumunjskog predstavnika, barem što se druge dionice tiče.

U trećem je setu Veić na početku spasio nekoliko break-lopti, da bi nešto kasnije poveo s breakom prednosti, ali ga vrlo brzo izgubio. Naš je tenisač napravio Crivoiju isto ono što je ovaj njemu u prvoj dionici. Breaknuo je Veić Rumunja u osmom gemu trećeg seta, te sigurno odservirao za meč i plasman u glavni turnir.

Veić je na kraju susreta osvojio 12 poena više od svog protivnika i realizirao šest od 12, a Rumunj četiri od devet break-lopti.

Iste sreće nije bio i drugi Hrvat u posljednjem kolu kvalifikacija - Nikola Mektić. On je sa 6:4, 5:7, 6:0 poražen od Španjolca Carlosa Gomez-Herrera u jednom doista čudnom susretu.

Najprije je Mektić, u prvom servis-gemu prvog seta, ispustio svoj početni udarac te do kraja nije uspio isti vratiti, iako je imao čak osam prilika za to. U drugom je naš tenisač rano poveo i imao servis kod 5:3 za set. Međutim, Španjolac se vraća do 5:5, ali Mektić s dva uzastopna gema odvodi meč u treći set.

Kada se očekivalo da bi to moglo slomiti Gomeza-Herreru, osvajanje drugog seta kao da je slomilo Mektića koji je osvojio svega četiri poena na svom početnom udarcu u odlučujućem setu. Španjolac je spasio tri break-lopte i sasvim se zasluženo plasirao po prvi put u ždrijeb nekog ATP turnira.

Inače, spomenimo i da je Gomez-Herrera 671. tenisač svjetskog poretka.

ATP Beograd, 3. kolo kvalifikacija:

Veić - Crivoi 3:6, 6:2, 6:3
Gomez-Herrera - Mektić 6:4, 5:7, 6:0