HRVATSKI OGLED

Veić protiv Dodiga za finale Ostrave

30.04.2010 u 16:20

Bionic
Reading

Dvojica hrvatskih predstavnika na teniskom challengeru u češkoj Ostravi još nisu napravila pogrešan korak. Ivan Dodig i Antonio Veić nanizali su po tri pobjede i međusobnim ogledom odlučit će o finalistu ovog turnira

Prvi je na teren izišao Dodig i nakon teška tri seta slomio otpor Španjolca Menendeza Maceirasa sa 5:7, 6:3, 6:4. Odmah zatim uslijedio je meč Antonia Veića i Austrijanca Martina Fischera koji je imao sličnu fabulu i jednako lijep rasplet.

Fischer je prvi set također dobio sa 7:5, no borbeni Lošinjanin se vratio i sa 6:4, 6:0 izborio svoj prvi polufinale u sezoni.

Bit će ovo peti službeni ogled dvojice prijatelja koji obično zajedno putuju na turnire, a dosadašnji omjer im je 2:2. Ipak, obzirom da je riječ o turniru na zemljanoj podlozi u prednosti je Veić koja je oba međusobna dvoboja na svojoj najdražoj podlozi uzeo bez izgubljenog seta. Nedavno je u Rimu bio bolji s uvjerljivih 6:2, 6:3.

Dodig brani lanjski finale i 48 osvojenih bodova, a Veić ima priliku pobjedom preskočiti Dodiga na ljestvici i postati četvrti hrvatski tenisač po renkingu.