SLOMLJEN U DRUGOM

Veić propustio svoje šanse, ispao od Troickog

23.07.2013 u 23:46

Bionic
Reading

Antonio Veić izgubio je u dvoboju prvog kola ATP turnira u Umagu od srpskog tenisača Viktora Troickog, rezultatom 7:6 6:1.

Hrvatski tenisač je nastavio svoju crnu seriju na Vegeta Croatia Openu. U šest nastupa nije uspio osvojiti ni seta, iako je ovaj put bilo bliži nego ikad, s obzirom da je propustio čak tri set lopte u završnoj igri prvog seta.

Prvi set bio je potpuno izjednačen. Veić je imao rani 'break', da bi mu Troicki uzvratio, a zatim kod 6:5 servirao za set. Ipak, dogodio se i četvrti 'obrat' u setu i odluka je pala u 13. igri. Tamo je Antonio Veić vodio 6:3, imao svoje prilike, no uslijedila je serija od pet dobivenih poena srpskog tenisača u nizu za konačnih 8:6.

U drugom setu Veić više nije bio u stanju pružiti dostojan otpor. Dvaput je izgubio servis i s glatkih 6:1 doživio konačni poraz.

U ostalim mečevima uvjerljive pobjede ostvarili su Tommy Robredo, Aljaž Bedene, Albert Montanes, Andreas Haider-Maurer te Martin Kližan, a u kasnijim satima na teren izlaze i preostali hrvatski predstavnici: Borna Ćorić protiv Zeballosa, Joško Topić protiv Berlocqa te u meču dana Mate Pavić protiv Gaela Monfilsa.

ATP Umag, 1. kolo:

Troicki – Veić 7:6(6) 6:1

Montanes - Lajović 7-6(3), 6-1

Kližan (6) - Lorenzi 6-2, 6-1

Robredo (5) - Hajek 6-3, 6-2

Haider-Maurer - Vesely 6-4, 6-4