vaterpolo - kup hrvatske

Vaterpolisti Mladosti na ovo su čekali još od 2011. godine, a vaterpolistice su samo nastavile dominaciju

24.11.2019 u 20:33

Bionic
Reading

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti osvojili su Hrvatsku kup nakon što su u finalu u Splitu svladali dubrovački Jug 16:12...

U utakmici s neuobičajeno puno golova Mladost je do osmog naslova u Kupu stigla ponajprije sjajnoj igri u trećoj četvrtini koju su dobili 7:4.

Jug je ostao na 14 trofeja u Kupu, koji su osvajali četiri prethodne sezone u nizu.

Kod Mladosti su prednjačili Luka Bukić s četiri gola, Cosmin Radu zabio je tri dok su Josip Vrlić i Franko Lazić zabili po dva gola. Kod Juga Paulo Obradović je zabio pet, a Loren Fatović tri gola.

Ranije danas vaterpolistice zagrebačke Mladosti svladale su u finalu Hrvatskog kupa u Splitu Jadran 20:5 i osvojile svoj ukupno osmi pokal pobjednika u ovom natjecanju, a treći uzastopni.

  • +10
Vaterpolo, Final Four hrvatskog kupa, finale, VK Jug - HAVK Mladost Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Zagrebački je sastav dominantno stigao do trijumfa, iako 'mladostašice' čak i nisu nastupale u najjačem mogućem sastavu, budući da je njima neko već vrijeme ozlijeđena Petra Bukić koja je primjerice godine 2017. i 2018. izabrana za najbolju vaterpolisticu Hrvatske.

No, zato je najbolja igračica u 2019, sjajna reprezentativka Emmi Miljković briljirala sa šest golova. U zadnjoj je minuti druge dionice bilo čak 11:0 za Mladost, da bi prvi gol Splićanke postigle iz peterca.