PREMIJERNO IZDANJE

Varaždinci pokrenuli međunarodni rukometni turnir

05.01.2011 u 12:18

Bionic
Reading

U novoj varaždinskoj dvorani idući petak i subotu, 14. i 15. siječnja, održat će se prvi međunarodni rukometni turnir Varaždin Open 2011.

'Turnir smo pokrenuli da bismo ponudili veći broj kvalitetnih sportskih sadržaja, a time i povećali broj posjetitelja na sportskim događanjima u tom lijepom objektu', naglasio je na konferenciji za novinare Neven Buljan, direktor Gradske sportske dvorane Varaždin, koja je lani imala više od sto tisuća posjetitelja, od čega je manje od četvrtine bilo na sportskim događanjima.

Upravo zbog poticanja većih sportskih događaja i povećanja posjećenosti dvorane kapaciteta do osam tisuća posjetitelja, u Max Bögl Tehnobetonu, tvrtki koja je izgradila i upravlja objektom izgrađenim za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine, odlučili su pokrenuti međunarodni turnir u rukometu. Zahvaljujući potpori sponzora, na prvom turniru nastupit će četiri momčadi. Uz domaćine, momčad RK Varteks Di Caprio, to su RK NEXE iz Našica, RK Crvena zvezda ALUMIL iz Srbije te Bosna BH GAS iz BiH.

'Prvog dana turnira u 16 sati svoje će snage odmjeriti našički i bosanski rukometaši, a u 20 sati varaždinska i beogradska momčad, dok će se za treće mjesto igrati u subotu u 17 sati, a za prvo u 20 sati', najavio je Buljan, dodajući da je do nastupa klubova iz susjednih država došlo zbog toga što su prvaci u svojim zemljama, odnosno nastupaju u Ligi prvaka, u slučaju Bosne BH GAS-a.

Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 30 kuna, dok se ulaznice za oba dana turnira prodaju po 50 kuna. Za posjetitelje su osigurane i nagrade, a najsretniji od njih dobit će Renault Clio.

'Na to smo se odlučili jer nastavak turnira iduće godine, na kojem bi bilo više momčadi, ovisi o odazivu posjetitelja', naglasio je Buljan, dodajući da rukomet treba biti glavni sport u Varaždinu, gdje je prije 80 godina odigrana prva rukometna utakmica u Hrvatskoj.