ISKRENO O INCIDENTU

Vapaj izbornika Nike Kovača nakon huliganskog napada!

14.04.2015 u 14:27

Bionic
Reading

Nakon sastanak na Poljudu između delegajcije HNS-a i Hajduka prvi je pred medije izašao izbornik reprezentacije Niko Kovač

Naravno, glavna tema je bio huliganski napad desetak osoba na delegaciju HNS-a, koji se dogodio u pobnedjeljak na odmorištu Zir, a u koj su bili izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.
Hrvatski izbornik Niko Kovač pozvao je na smirivanje strasti, odnosno nastavak borbe protiv huliganizma za dobrobit hrvatskog nogometa.

'Moramo se svi zajedno, uključujući i medije, suprotstaviti huliganizmu. To nije navijanje i volio bih da ga što prije iskorijenimo. Kao državljaninu Hrvatske, krivo mi je i žao mi je što se takve stvari događaju i to je sramota koju ne smijemo trpjeti. Gubimo na rejtingu u cijelom svijetu, a nismo takav narod. To je samo manjina', istaknuo je Kovač.

'Pokušao sam smiriti strasti komunikacijom, koliko sam mogao, ali nije baš bilo jednostavno. Nismo ništa izazvali i mislim da smo reagirali kako treba', ukratko je pojasnio izbornik reprezentacije.

Taj događaj ne bi smio baciti sjenu na povratak nacionalne selekcije u Dalmaciju.

'Volio bih da to možemo zaboraviti i nastaviti pravim putem, ne radi nas odraslih, nego radi naše djece, koja žele ići na utakmice bez straha da im se nešto dogodi. Želio bih da ne blatimo našu prekrasnu Hrvatsku, a i meni i igračima je drago da hrvatska reprezentacija dolazi u Split i Dalmaciju. Kao izbornik mlade reprezentacije već sam govorio da Hrvatska mora igrati u svakom dijelu države. Velika je šteta što smo kažnjeni, a to nismo samo zbog Norveške, nego i zbog onoga u Italiji.'

U Splitu će se hrvatska reprezentacija pokušati maksimalno približiti svojim navijačima.

'Pokušat ćemo sve kako bi reprezentacija uživala u Splitu. Bit ćemo u gradu, nećemo se odmaknuti od navijača. Imat ćemo otvoreni trening, a možda i još ponešto, makar ne dolazimo na odmor, nego na posao. Posebna će to čast biti i našem kapetanu. Volio bih da nas u Splitu podrže', zaključio je Kovač.