KOMBINACIJA

Val d'Isere: Ivica treći prije slalomskog nastupa

12.12.2008 u 13:46

Bionic
Reading

Nakon prve vožnje skijaške superkombinacije u francuskom Val d'Isereu Ivica Kostelić je osvojio treće mjesto i stvorio si odličnu platformu prije slalomske vožnje

U super G-u, na stazi na kojoj je lani osvojio drugo mjesto, Ivica je dokazao da je u samom vrhu svjetskih kombinatoraca i da će ponovno, kao i lani, konkurirati za Mali globus u ovoj disciplini.

Ivica je bio sjajan u donjem dijelu staze i osvojio je treće mjesto. Ispred njega su Švicarac Janka (-0.36) i Kanađanin Kučera (-0.15), koji ne bi smjeli biti konkurentni u slalomu, pa se Ivicu može doživjeti i kao vodećeg skijaša prije druge vožnje.

Ipak, iza njega je velika gužva. Pet stotinki zaostatka imaju Raich i Ligety, a Albrecht zaostaje 11 stotinki. Riječ je o vrhunskim slalomašima, koji obećavaju spektakularan rasplet utrke. Vožnju nisu završili opasni konkurenti Bode Miller i Aksel Lund Svindal.

Natko Zrnčić Dim, koji je lani na ovoj stazi izborio prvo pobjedničko postolje u karijeri, nakon prve vožnje je na 17. mjestu sa 1,66 sekundi zaostatka za Jankom. Od desetog mjesta dijeli ga točno pola sekunde.

Treći hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal nije završio svoj nastup. Druga vožnja je na rasporedu u 15.45 sati.