zanimljivo u maroku

Vahid Halilhodžić objavio je popis reprezentativaca, a onda se odlučio obračunati s izdajnicima: Zašto se sve to priča o meni?

25.05.2022 u 14:00

Bionic
Reading

Vahid Halilhodžić (69) 'preživio' je sve turbulencije te do daljnjeg ostaje izbornikom marokanske nogometne reprezentacije koja će na SP-u u Kataru krajem ove godine igrati u istoj skupini s Hrvatskom. Bivši je trener Dinama bio izložen nevjerojatnom pritisku marokanske javnosti i čelnika tamošnjeg Saveza, a sada je odlučio otkriti tko mu je radio iza leđa

Objavio je tako Vahid Halilhodžić (69) danas popis marokanskih reprezentativaca na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a te kvalifikacijske dvoboje za plasman na Afrički kup nacija protiv Južne Afrike i Liberije.

Vaha je ostao na mjestu marokanskog izbornika nakon velike drame jer su čelnici Saveza i tamošnja javnost insistirali da u reprezentaciju vrati igrače koje je potjerao zbog nediscipline.

Za ove je utamice Vaha tako pozvao Noussaira Mazraouija i Aminea Harita, ali na popisu pononvo nema najveće zvijezde - Hakima Ziyecha. On je odbio da bilo kakav razgovor s Halilhodžićem oko povratka u reprezentaciji... Na popisu nema ni napadača Fernecvaroša Ryana Mmaeea. On se vahi nije javljao u posljednja dva mjeseca.

'Posljednji put sam ga čuo prije dva mjeseca. Zvao sam ga, nije odgovoarao. Možda se javi pred Svjetsko prvenstvo...', istaknuo je Halilhodžić i dodao:

'Vrata reprezentacije nisu nikome zatvorena, ali u reprezentaciji ne želim 100 posto njihovih mogućnosti, već 101 posto. Želim poštovanje prema dresu kojeg nose.'

A onda je krenulo jer Vaha se odlučio obračunati sa svima koji su mu proteklih mjeseci radili iza leđa. Čini se da je bivši trener Dinama otvorio novu frontu u ovom ratu.

'Već sam četiri reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo. Kritike stvarno ne razumijem. Zašto se sve to priča o meni? Možda zato što sam ružan?', zapitao se Halilhodžić i nastavio:

'Ono što je mene i moju obitelj najviše povrijedilo je ta skandalozna laž da sam uvrijedio Marokance.'

Optužio je legendarnog marokanskog nogometaša Mustaphu Hadjija (50) da je igrao dvostruku igru u reprezentaciji. On mu je donedavno bio prvi pomoćnik na klupi 'Lavova s Atlasa'.

'Mustapha Hajdi je igrao dvostruku igru. Razočarao me. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo, ali to je moja greška. Ja sam ga izabrao', kazao je Halilhodžić pa se prisjetio kakvu je atmosferu zatekao kad je preuzeo Maroko:

'Atmosfera u momčadi kad sam došao nije bila dobra. Sada postoji kult reprezentacije. Nismo imali niti jedan jedini problem u 40 dana na Afričkom kupu nacija. Moja povezanost s Marokom traje već 25 godina i uvijek ću se ovdje osjećati dobro.'

S igračima je Vaha imao zanimljive metode rade. Natjerao ih je da nauče himnu i uveo neke zabrane...

'Kad sam stigao napao sam igrače riječima: 'Pa zar vas nije sram da ne znate himnu vaše zemlje?' Nakon toga su je mnogi naučili. Zabranio sam pušenje šiše, zabranio sam igranje PlayStationa po cijelu noć, izlaske. Radije ću tako raditi nego dopuštati da oni rade sve što žele. Uvijek sam govorio da je reprezentacija svetinja, a po nekima je samo Vahid Halilhodžić problem', nabrajao je Vaha te otkrio kako su ga menadžeri igrača nazivali jer su željeli kupiti mjesto u reprezentaciji:

'Dobio sam veliki broj poziva od menadžera. Tražili su da njihovi igrači dobiju poziv u reprezentaciju. Međutim, sa mnom to ne ide tako', poručio je Vahid Halilhodžić. Niti ne sumnjamo da će ubrzo stići odgovor prozvanih...