postalo je jasno

Utučeni Erling Haaland napustio kamp norveške reprezentacije

21.03.2023 u 10:23

Bionic
Reading

Erling Haaland napustio je trening kamp norveške reprezentacije te se vraća u Manchester City kako bi zaliječio ozljedu

Ovaj 22-godišnji golgeter je u zastrašujućoj formi te je ove sezone za 'Građane' u svim natjecanjima zabio 42 gola. Nadao se da će jednako biti efikasan na početku kvalifikacija za Euro 2024., ali će propustiti utakmice sa Španjolskom i Gruzijom zbog problema s preponama.

'Nadali smo se da je ovo samo manja ozljeda koja će se sanirati do subote, ali nakon obavljenih testova i pregleda postalo je jasno da neće biti spreman protiv Španjolske i Gruzije. Bolje je da bude pod liječničkim nadzorom u klubu', rekao je liječnik norveške reprezentacije Ola Sand.

  • +31
Manchester City - Red Bull Leipzig, Liga prvaka, 14.3.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

'Erlingu je teško palo kada je shvatio da ne može igrati. Srećom, u našoj momčadi ima još dosta samopouzdanja, talenta i kohezije za osvajanje bodova u sljedećim utakmicama. Nećemo stati ni na jedan milimetar, nego nastavljamo s radom kako bismo se pripremili za subotu i utorak', dodao je norveški izbornik Stale Solbakken.

Inače, Haaland je zabio 21 gol u 23 nastupa za Norvešku, a nakon što je saznao loše vijesti nada se da će ipak biti spreman za nastavak prvenstva kada City kada dočekuje Liverpool (1. travnja).

Norveška je u skupini A zajedno s Ciprom, Gruzijom, Škotskom i Španjolskom. Kvalifikacije otvara u subotu gostovanjem u Malagi protiv Španjolske, dok će u utorak gostovati u Gruziji.