agonija traje

Mario Vušković povukao hrabar potez i odbio ponudu Njemačkog nogometnog saveza

20.03.2023 u 20:59

Bionic
Reading

Mario Vušković (21) odbio je ponudu njemačkog nogometnog saveza (DFB-a) u dopinškoj aferi odnosno za priznanje krivnje dobio bi manju kaznu

Njemački mediji pišu da su iz Saveza su HSV-om stoperu ponudili suspenziju na period kraći od godinu dana, no on je to odbio. Vušković i njegov odvjetnik vjeruju da je potpuno nevin i da će to pokazati rezultati trećeg uzorka, odnosno uzorka C.

Podsjećamo, razlog sudskog procesa koji se vodi protiv hrvatskog igrača zbog kojeg je trenutačno suspendiran je pozitivan nalaz na doping-testu sredinom studenog prošle godine.

Vuškoviću u prilog ne ide činjenica da su i rezultati B uzorka potvrdili rezultate A uzorka na eritropoetin, supstancu koja se smatra dopingom.

Međutim, ovog petka, kada se očekivala konačna odluka, sud je na trećem saslušanju odgodio presudu i odlučio kako će je objaviti za dva tjedna u pisanom obliku.

'Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti. Također se bojim da sutra može pogoditi i nekog drugog sportaša. Želim da nitko ne prolazi kroz ovo što sam iskusio. Želim zahvaliti klubu, navijačima, obitelji, odvjetnicima i svakome tko je stao iza mene', rekao je nedavno Vušković kojem prijeti suspenzija od četiri godine.