KRAJ PRAVIH MENADŽERA

Uskoro će svatko moći prodavati igrače

09.03.2010 u 08:36

Bionic
Reading

Iz Manchestera stiže vijest koja će dobro uzdrmati menadžere s Fifinom licencom. U bliskoj budućnosti svatko bi mogao prodavati nogometaše pa se tek sada može očekivati pravi kaos

Sa Skupštine europskih klubova u Manchesteru, gdje se nalazio i direktor Dinama Damir Vrbanović, dolazi informacija nakon koje više ništa neće biti isto.

Fifa je odlučila da će svatko moći prodavati igrače ako se registrira u nacionalnom savezu, uz ispunjenje uvjeta koji ni približno neće biti teški kao do sada. Pravi je to šamar u lice menadžerima s Fifinom licencom.

Na taj se način Svjetska nogometna organizacija želi riješiti mnogobrojnih sporova između klubova, igrača i menadžera koji nemaju Fifinu licencu, a koji su prošle godine zaslužni za 66 posto transfera.

Tako sada bilo tko može otići u nacionalni savez te pokušati ispuniti uvjete i zatim se baciti na prodaju igrača. Sada bi mogao nastati još veći kaos. Sve probleme više neće rješavati Fifa, nego civilni sudovi.

Inače, na Skupštini su i klubovi dužnici zatražili tri godine od Uefe za stabilizaciju, a ako je ne provedu, spremni su za to da nakon pet godina dobiju sankcije.