dudu legenda

Upozorenje iz Brazila: Hrvatska je favorit, ali Grčka je dosadna i opasna...

19.10.2017 u 16:01

Bionic
Reading

Eduardo da Silva (34) za hrvatsku je odigrao 64 utakmice i zabio 29 golova. Treći je najbolji strijelac hrvatske reprezentacije svih vremena, a sada u rodnom Brazilu igra za Atletico PR

Dudu je za brazilske medije prokomentirao utakmice dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2018. u Rusiji, naravno da je posebnu pažnju posvetio srazu Hrvatske i Grčke.

'Uvijek ću navijati za Hrvatsku', rekao je na početku Eduardo da Silva te je brazilskim čitateljima pojasnio:

'To je jedna od najcjenjenijih europskih reprezentacija, uvijek ima jaku momčad. Od osamostaljenja nisu nastupili na samo dva velika natjecanja. Svima mora biti jasno da je to reprezentacija koja uvijek stiže kao favorit...'

Zna to Eduardo jako dobro, za Hrvatsku je odigrao 64 službene utakmice, zabio 29 golova, nastupio je i na SP-u 2014. baš u rodnom Brazilu. Evo kako on vidi mečeve dodatnih kvalifikacija za SP u Rusiji između Hrvatske i Grčke.

'Hrvatske je favorit, ali Grčka je dosadan protivnik. I opasan...', kaže Eduardo i nastavlja:

'Igrao sam protiv njih u kvalifikacijama za EP. Prvu smo doma remizirali, a u Grčkoj smo izgubili 2:0. A oni i danas igraju kao i 2004. godine kad su bili prvaci Europe.'

  • +17
Hrvatska Ukrajina 2:0 Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

Eduardo ističe kako srce hrvatske reprezentacije čini jaki vezni red s Realovim dvojcem Modrićem i Kovačićem te Barceloninim Rakitićem.

'Osim njih, i svi ostali hrvatski reprezentativci igraju u najjačim europskim klubovima, najjačim ligama. To su sve igrači koji graju glavne uloge u Juventusu, Realu, Barceloni, Liverpoolu... Tako je bilo i kad sam ja počeo nastupati za Hrvatsku, prije 10, 12 godina, a tako je i danas', priča Eduardo za brazilske novine i napominje kako Hrvatska nije imala dovoljno sreće na velikim natjecanjima:

'Na SP-u u Brazilu odigrali smo sjajnu utakmicu protiv Brazila, pobijedili smo Kamerun i trebali smo 'riješiti' Meksiko koji je po imenima i renomeu slabiji od Hrvatske. No, mi smo izgubili i ispali... Isto se ponovilo na EP-u 2016. Hrvatska je pobijedila Španjolsku, završila kao prva u skupini i onda u osmini finala naletjela na Portugal. I primili gol u produžetku... I ispali... Ali, to su detalji koji nedostaju, koji čine razliku.'

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Eduardo da Silva u karijeri je igrao za zagrebački Dinamo, Arsenal, Šahtar i Flamengo. Danas igra za Atletico PR, no dolaskom novog trenera izgubio je mjesto u startnoj postavi.

'Sad ulazim s klupe, istina ne igram često... Ali, to je trenerova odluka. Na meni je da treniram i radim, da budem spreman kad me trener odluči uvesti u igru', zaključio je Eduardo da Silva.