ŠUKER SVE DEMANTIRAO

Senzacija iz Italije! Carlo Ancelotti preuzima hrvatsku reprezentaciju!?

19.10.2017 u 09:15

Bionic
Reading

Tri je puta osvajao Ligu prvaka, u karijeri je vodio samo najveće svjetske klubove poput Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-a, Real Madrida, Bayerna... Sada je Carlo Ancelotti (59) jedan od glavnih kandidata za preuzimanje hrvatske nogometne reprezentacije

Najtiražniji talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport u svom današnjem tiskanom izdanju donosi senzacionalnu vijest! Carlo Ancelotti (59) jedan je od najvećih kandidata za mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije! 

Talijani navode kako bi jedan od najvećih trenera današnjice, strateg koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri vodio samo najveće klubove - Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern - spreman za nove izazove. A mjesto na izborničkoj klupi to zasigurno je.

Hrvatsku će u dodatnim kvalifikacijama za plasman na SP 2018. u Rusiji voditi Zlatko Dalić, a što kad prođemo Grke? Talijani tvrde da će Hrvatsku, ako izbori plasman na Mundijal u Rusiji, voditi nitko drugi do Carlo Ancelotti.

S klubovima je Ancelotti ostvario sve što je mogao, triput je osvajao Ligu prvaka, bio je prvak u Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Španjolskoj, a sada mu je izazov voditi neku od reprezentacija na SP-u. Navodno je već obavio prve razgovore s čelnicima HNS-a, te je vrlo zainteresiran za preuzimanje naše reprezentacije ako izbori nastup u Rusiji.

Nekoliko sati nakon što se vijest proširila hrvatskim medijima oglasio se predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je između ostalog, kako piše u dopisu HNS-a, rekao: 'Razočaran sam što je svjetski ugledni medij kao što je La Gazzetta dello Sport izvor ovakve dezinformacije, tipične "false notizie", kakvu uobičajeno plasiraju manje respektabilni mediji u potrazi za senzacijama.'

  • +17
Hrvatska Ukrajina 2:0 Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

No, pitanje je kako će HNS platiti Ancelottija. Talijan je navodno spreman spustiti traženi iznos (u Realu je imao plaću nešto više od 7.5 milijuna eura na godinu), no dojam je da je i 's popustom' - preskup! Dobra je strana to što je Ancelotti u klubovima već radio s našim reprezentativcima (Modrić, Kovačić...), a navodno je i jako dobro upoznat sa stanjem u našoj momčadi te mu ne bi trebalo puno vremena da 'pohvata konce'.