tabletomanija

Kakve to 'čarobne' tablete u svojoj čarapi skriva Leo Messi?

19.10.2017 u 14:29

Bionic
Reading

U 10. minuti utakmice Lige prvaka između Barcelone i grčkog Olympiacosa Leo Messi je zastao, iz desne štucne izvadio nešto, ubacio u usta i na brzinu progutao...

Sveprisutne televizijske kamere oko terena na Nou Campu zabilježile su taj 'sumnjivi' trenutak na utakmici, ionako se svaki korak Lea Messija pažljivo prati. Niti jedan njegov potez ne može proći nezapaženo. Pa tako nije niti ovo 'tabletiranje' za vrijeme utakmice Lige prvaka.

Dobro, kakve to 'čarobne' tablete u svojoj čarapi skriva Leo Messi? Pogotovo jer je nakon tog 'dopinga' zabio svoj 100. gol u dresu Barcelone u europskim natjecanjima...

Iz Barcelonine liječničke službe nakon utakmice pojasnili su kako se ne radi o nikakvom dopingu iako nitko niti nije posumnjao. Leo Messi jednostavno je uzeo tabletu glukoze! Njezino se konzumiranje preporučuje u prvih 15 minuta utakmice (ili bilo kojeg drugog fizičkog napora) jer su tada mišići najosjetljiviji, a baš u tom vremenu najbolje apsorbiraju glukozu koja organizmu pomaže da izdrži sve napore.

Autor: youtube

Na tu se temu nakon utakmice našalio i Barcelonin trener Ernesto Valverde.

'Messi je uzeo tabletu glukoze?! Nisam znao, a nisam ni vidio...', iznenadio se Barcin strateg i nastavio u šaljivu tonu:

'Ali, nakon toga je zabio gol. Nadam se da će ih uzimati i dalje. I to što više njih!'

  • +9
Lionel Messi Izvor: Reuters / Autor: JUAN MEDINA

Šalu na stranu, mnogi nisu znali što je, zabrinuli su se...

'Nema razloga. Znam da igrači ponekad uzimaju tablete glukoze za vrijeme utakmice, to je normalno, pomaže im da izdrže. A Leu neka pomognu da već ove sezone dostigne brojku od 200 golova', zaključio je Barcin trener Ernesto Valverde nakon pobjede protiv Olympiakosa 3:1.