NEMA SE PREVIŠE IZBORA

Uoči starta sezone veliki udarac za Rijeku i trenera Bišćana; ovakve situacije neizbježne su na Rujevici

18.07.2019 u 08:49

Bionic
Reading

Uoči početka nove sezone Hrvatski Telekom Prve lige Rijeka je ostala bez jednog od ključnih igrača, vratar Simon Sluga (26) otišao je prema Engleskoj

U subotu osvajač Hrvatskog kupa započinje svoj put u prvenstvu domaćom utakmicom protiv Varaždina (19 sati, Arenasport). No na Rujevici neće istrčati Simon Sluga.

Ovaj pouzdani golman, koji je trebao biti jedna od najvažnijih karika trenera Igora Bišćana boravi u Engleskoj gdje ga očekuje liječnički pregled u Luton Townu, novom engleskom drugoligašu.

Prema zadnjim informacijama klubovi su dogovorili odštetu koja bi trebala iznositi 1,5 milijuna eura,a s bonusima može narasti do dva milijuna eura. Navodno hrvatskom prvoligašu pripada i 20 posto od sljedećeg transfera. Neće loše proći ni hrvatski vratar koji bi imao godišnju plaću od 300 tisuća eura...

  • +5
Hrvatski vratar Simon Sluga Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Ovakve iznenadne prodaje neizbježna su stvar u riječkom prvoligašu, glavni prihod je od transfera igrača koji su dovedeni besplatno ili su iz omladinskog pogona. Predsjednik kluba Damir Mišković nikada nije skrivao kako financijska situacija nije bajna i da je svake sezone borba sa zatvaranjem proračuna tako da će ovi milijuni dobro doći.