IVAN LOVI NOVU KRUNU

Uoči finala: Znam koliko je Dodig opasan

17.06.2011 u 19:24

Bionic
Reading

Ivan Dodig se u nizozemskom Hertogenboschu plasirao u drugi finale sezone, prvi u životu na travnatoj podlozi, i u subotu će se boriti protiv Rusa Dimitrija Tursunova

Dodig je na putu do finala izgubio tek jedan set i ima priliku nastaviti niz hrvatskih uspjeha na turniru koji je dva puta osvajao Mario Ančić, a jednom Ivan Ljubičić.

'Odličan je osjećaj čekati finale. Osim rezultatom, zadovoljan sam i igrom protiv Baghdatisa, mislim da sam zadržao visoku razinu tijekom čitavog meča i da sam zaslužio pobjedu', kaže Međugorac za službenu stranicu ATP-a.

Između njega i druge ATP pobjede stoji još Dimitrij Tursunov. Rus je nekada bio među 20 najboljih na svijetu, ima šest titula, ali u zadnje dvije godine je prošao tri operacije gležnja i trenutno je 70. igrač svijeta.

'Moram priznati da ne poznajem Dodiga i njegovu igru, ali znam da ga je ove godine krenulo. Vidio sam da je osvojio Zagreb i da ima dobre rezultate na svim podlogama. Svladao je neke odlične igrače i morat ću preuzeti inicijativu kako bi došao do naslova.'