SVI NA NOGAMA

Uoči derbija Rijeke i Hajduka policija izdala upozorenje, evo o čemu se točno radi

07.04.2024 u 14:11

Bionic
Reading

Večerašnja nogometna utakmica na riječkom stadionu Rujevica između HNK Rijeke i HNK Hajduka proglašena je utakmicom visokog rizika, policija očekuje dolazak većeg broja gostujućih navijača te je pozvala posjetitelje da se detaljno upoznaju s izdanim uputama i preporukama

Iz Policijske uprave primorsko-goranske u nedjelju su istaknuli da će policija poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju.

Ulazi na stadion Rujevicu bit će otvoreni od 17,30 sati, a gledatelje se poziva da do stadiona dođu ranije, kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine.

Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na Kikovici, na autocesti A6. Iz policije im poručuju da na navedenu lokaciju dođu do 16,30 sati, kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona Rujevica. Gostujućim navijačima Hajduka se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, budući će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona.

Na stadionu je osigurana prodaja bezalkoholnih pića i hrane, a na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere.   Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je unošenje alkoholnih pića i droga, pirotehničkih sredstava, oružja, paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava i drugih rekvizita, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja i nasilje.

Zabranjen je i nedopušteni ulazak u natjecateljski ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u natjecanju, bacanje predmeta u natjecateljski prostor te boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava, navela je policija.

Policija će audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice.