DJECA NISU KRIVA, ALI...

Nepromišljen potez Uefe izazvao je burnu reakciju Ukrajinaca

27.09.2023 u 14:04

Bionic
Reading

Ukrajina će bojkotirati europska nogometna natjecanja u kojima će sudjelovati ruske momčadi, objavio je u srijedu Ukrajinski nogometni savez (UAF).

Ova objava dolazi dan nakon odluke UEFA-e - europskog nogometnog tijela - da reintegrira ruske momčadi mlađe od 17 godina u svoja natjecanja, odluku koju UAF 'oštro osuđuje', navodi se u priopćenju objavljenom na web stranici ukrajinskog saveza.

'UAF inzistira na očuvanju dosadašnjih odluka UEFA-e i FIFA-e o zabrani svim ruskim momčadima sudjelovanja u međunarodnim natjecanjima', stoji u priopćenju.

'UAF potvrđuje da nećemo sudjelovati ni u jednom natjecanju u kojem sudjeluju ruske momčadi, te apeliramo na ostale saveze članice UEFA-e da bojkotiraju eventualne utakmice u kojima bi sudjelovale momčadi iz Ruske Federacije, pod uvjetom njihovog pristupa'.

UEFA je u utorak objavila da je u dogovoru s Međunarodnim savezom (Fifa) odlučila vratiti U-17 momčadi jer 'djeca ne smiju biti kažnjavana za djela za koja su odgovorni isključivo odrasli'.

Utakmice ruskih momčadi moraju se, međutim, igrati 'bez ruske zastave, himne i službene odjeće' i izvan ruskog teritorija, precizirala je UEFA.