SAD SE TREBA DOKAZATI

Uefa prijeti Dinamu, ali i AEK-u: Ako na stadionu bude zapaljena baklja...

15.08.2023 u 12:22

Bionic
Reading

Iako su iz Dinama negirali komunikaciju s AEK-om, čini se da je Uefa ipak nekako uspjela natjerati dvije strane za isti stol. Jer kako prenose grčki mediji, Uefa je na istom sastanku poslala opasno upozorenje. Prvo domaćinima zagrebačkog ogleda, a potom i atenskom klubu koji će u subotu organizirati uzvratnu utakmicu

Ove subote s početkom u 20 sati (MAXSport 1, MAXtv), Dinamo i AEK u Zagrebu igraju prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka.

Cijelo okruženje oko tog sraza prolazi u neugodnoj atmosferi, a sve kao posljedica prošlotjednog ubojstva grčkog navijača, pripadnika AEK-ove navijačke skupine.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Uefa je zbog toga i odgodila prvu utakmicu, koja se prošlog tjedna trebala igrati u Ateni, a tih su dana AEK-ovi čelnici izbjegavali ikakvu komunikaciju s čelnicima Dinama.

Sada je Uefa uzela stvar u svoje ruke i poslala jasno i oštro upozorenje, koje pak prenosi portal newsbomb.gr.

'Ako na stadion uđe ijedna osoba bez ulaznice, ako bude zapaljena baklja, ako padne jedna petarda ili ako bude bilo kakvog lošeg ponašanja na terenu ili izvan njega, sve će biti zabilježeno i uslijedit će kazna sukladna pravilniku', poruka je iz Uefe.

Pod istim uvjetima utakmicu će u subotu na OPAP Areni morati organizirati i AEK. Grčki portal navodi kako su Hrvati odmah pristali na sve UEFA-ine mjere i istaknuli kako su poduzeli drakonske mjere kako bi na Maksimiru sve prošlo u najboljem redu.