VEČERAS OD 20 SATI

Ovo je Dinamovih 11 za pobjedu pred 'pakleni' uzvrat u Ateni; jedan se oprašta od Maksimira?

15.08.2023 u 08:14

Bionic
Reading

Dinamovi nogometaši ovog utorka (20 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv grčkog prvaka AEK-a. S obzirom na okolnosti, odnosno psihozu zbog nemilih događaja prošlog tjedna u Ateni, jasno je da ova utakmica zahtjeva i posebnu psihološku pripremu igrača. Svjestan je toga i Dinamov trener Igor Bišćan

Prošlog tjedna u Ateni se trebala odigrati prva utakmica trećeg pretkola Lige prvaka, ali zbog sukoba navijača, u kojima je smrtno stradao 29-godišnji Grk, za kojeg se kasnije ustanovilo da ipak nije 'samo pio kavu', već je sudjelovao u neredima, Uefa je taj dvoboj odgodila.

Ovog utorka na redu je ta 'zamjenska' utakmica, s time da će u njoj Dinamo biti domaćin, dok se uzvrat igra u subotu u Ateni. Naravno, ta zamjena domaćinstva također igra značajnu ulogu, ali još je veći problem što se između ova dva suparnika stvorila velika psihoza. Takva da predstavnici grčkog kluba uopće nisu htjeli na zajednički sastanak s predstavnicima Dinama.

Osim toga, od Uefe su htjeli isposlovati Dinamovo izbacivanje iz natjecanja. Iako apsolutno svjesni da su u redovima hrvatskog prvaka poduzeli sve što je u njihovoj moći i ingerenciji. Drugim riječima, podržali su odluku da na utakmicama nema gostujućih navijača, nisu prodavali nikakve ulaznice za utakmicu u Ateni, a uz sve su i upozorili policiju da bi Bad Blue Boysi mogli izvesti sličnu 'diverziju'.

No, vratimo se današnjoj utakmici, za koju će Bišćanu trebati i poznavanje psihologije, jer bitno je podići igrače na tom planu.

'Sigurno da je to bitno. Normalno da smo pokušali dečke izolirati što je moguće više od cijele te teme, jer zaista ne možemo mi tu puno u vezi toga napraviti, možemo se samo opterećivati s onim na što ne možemo utjecati, a to nam opet oduzima koncentraciju na ono što je nama najvažnije, a to je teren'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Osvrnuo se Dinamov trener i na tu promjenu domaćinstva, odnosno činjenicu da njegova momčad sada mira loviti pozitivan rezultat.

'Nismo mogli utjecati na te stvari. Sigurno da prije ždrijeba uvijek priželjkuješ da drugu utakmicu igraš kod kuće. Ne znam je li to ostavština iz onih vremena kad je gol u gostima vrijedio dva. To ti možda otvara malo više nekakvih mogućnosti u pripremi prije utakmice, u kalkulaciji, ali sad je ovako kako je. Znamo što nas čeka u Grčkoj, da se ne lažemo, tako da moramo napraviti sve da sutra postignemo što je moguće bolji rezultat', dodao je Dinamov trener.

  • +7
Dinamo uz jake mjere osiguranja odlazi iz hotela nakon što je utakmica odgođena Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Važno je napomenuti, iako je Dinamo već odigrao nekoliko službenih, natjecateljskih utakmica, posljednja je bila na rasporedu još 5. kolovoza (op.a. protiv Gorice 0:0), što znači da je momčad bez takvog podražaja već deset dana. I po tom pitanju gotovo da nema nikakvu prednost pred Grcima, koji pak nemaju ni jednu službenu utakmicu.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

No, kod Dinama gotovo da nema nikakvih nepoznanica. istina, priznao je trener da je Martin Baturina, kao jedan izuzetno bitan igrač momčadi, propustio dva treninga zbog povišene temperature, ali da bi trebao biti spreman.

'Baturina bi trebao biti u redu. Imamo još neke sitne probleme s određenim igračima, ali ne bih o imenima iz razumljivih razloga. Vjerujem da će svi biti dobro'.

S time da treba napomenuti kako se već danima šuška da je Josip Šutalo potencijalno novi igrač Ajaxa, što bi značilo da se ovog utorka oprašta od maksimirskog stadiona.

Dakle, ako je tako onda je za očekivati da će Dinamov sastav izgledati ovako.

Livaković - Mihajličenko, J. Šutalo, Ristovski, Moharrami - Mišić, Ljubičić - Ivanušec, Baturina, Špikić - Petković