NIŠTA OD SLAVLJA

Bad Blue Boysi uoči utakmice protiv AEK-a poslali snažnu poruku: Dok se naša braća ne vrate...

14.08.2023 u 20:07

Bionic
Reading

U normalnim okolnostima, s velikim bi se veseljem iščekivala utakmica ovog utorka (MAXSport 1, 20 sati), u kojoj će snage odmjeriti Dinamo i AEK. Riječ je o okršaju trećeg pretkola nogometne Lige prvaka. Međutim, prošlotjedni kaos s ulica Atene u kojem je smrtno stradao 29-godišnji Grk, dovela je i Boyse u 'stanje pripravnosti'. Naime, 98 njihovih članova završilo je po grčkim zatvorima

Skupinu od 98 hrvatskih državljana tereti se za 11 kaznenih i prekršajnih djela, a poseban naglasak stavljen je na istragu ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a, za što su osumnjičeni Hrvat, Albanac i tri Grka.

Skupina roditelja i članova obitelji Dinamovih navijača, pritvorenih u Ateni nakon ubojstva 29-godišnjeg Grka, obratili su se u premijeru Andreju Plenkoviću od kojeg traže da iskoristi svoj politički utjecaj kako bi im osigurao sigurnost i pravedno suđenje.

'Apeliramo na Vas da Vlada RH i Vi osobno žurno putem diplomatsko-konzularne mreže učinite sve kako biste hrvatskim državljanima pritvorenim nakon incidenta navijačkih skupina u Ateni, našim članovima obitelji, sinovima, braći, supruzima i očevima, osigurali prije svega sigurnost koja im je na sve načine već sada tijekom istrage ugrožena. Molimo Vas da koristite politički utjecaj Vaše funkcije kako bi oni imali pravično suđenje i tretman koji u najvišoj mjeri štiti njihova ljudska prava', stoji u pismu upućenom premijeru.

Naravno, hoće li se nešto dogoditi po tom pitanju vrlo je upitno, ali zato su Bad Blue Boysi vrlo konkretni u svojim akcijama, te su uoči utakmice u utorak poslali jasnu poruku.