KONAČNO UPOZORENJE

UEFA-i je dosta; Rusija pred izbacivanjem s Eura

14.06.2016 u 15:55

Bionic
Reading

Ruska nogometna reprezentacija nalazi se korak do izbacivanja s europskog prvenstva u Francuskoj zbog sramotnih scena iz Marseillea koje su prouzročili njihovi huligani

Podsjećamo, ruski huligani izazivali su nerede u gradu Marseilleu, ali su isto tako napali engleske navijače nakon utakmice na stadionu Velodrome. Nasilje za koje nema opravdanja pa je tako i čelnicima UEFA-e prekipjelo.

Ako ruski huligani naprave još samo jedan sličan incident, ruska nogometna reprezentacija bit će diskvalificirana, a preostale dvije utakmice koje su ostale zbornoj u skupini registrirat će se s 3 - 0 za suparnike (Wales, Slovačku).

Rusi se tako nalaze na uvjetnoj, a sada sve ovisi o huliganima, hoće li ih ova prijetnja od UEFA-e primiriti ili će oni nastaviti s obračunima čime bi po prvi puta neka reprezentacija bila izbačena s turnira na kojem je već odigrala jednu utakmicu (Engleska, 1:1).

'Optužbe vezane za nerede, upotrebu pirotehnike i rasističko ponašanje iznesene su protiv RFU-a', stoji u priopćenju UEFA-e.

Etičko povjerenstvo je uz uvjetnu odlučilo kazniti RFU kaznom u visini od 150.000 eura.

'U slučaju izbijanja sličnih incidenata na stadionu za vrijeme preostalih ruskih susreta na Euru diskvalifikacija prestaje biti uvjetna', dodaje UEFA čije su ovlasti ograničene samo na sportske objekte.