LAŽIRAO ŽIVOTOPIS

U Wiganu nikad čuli... Dinamovo pojačanje postalo misterij

02.08.2013 u 15:10

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo u četvrtak je potpisao ugovor s gambijskim veznjakom Alieum Darbom. U Zagrebu su bili uvjereni da potpisuju igrača koji je prije dolaska na Maksimir nastupao za rezervni sastav Wigana, ali provjeravali očito nisu

Darbo je podigao prašinu prošloga ljeta kada su Gambijci otkrili kako ih je Darbo, koji se volio sam javiti redakciji i pohvaliti novim uspjesima, zapravo u Wiganu sasvim nepoznata pojava.

'Potpisao sam s Wiganom na tri godine. Osjećaj je odličan,' diktirao je Darbo uredniku iz domovine te poslao fotografiju s 'predstavljanja' (u sredini teksta) koja je odmah izgledala vlo sumnjivo. Nakon provjere došao je demantij iz Wigana.

'Na žalost dužni smo Vas obavijestiti da ništa od upitanog ne možemo kontaktirati jer ne znamo o kome je riječ. Našem klubu nije naesena šteta pa nećemo poduzima nikakve mjere, ali o dotičnom gospodinu ne znamo ništa,' uzvratili su začuđeni Englezi i vjerojatno 'arhivirali' to ime.

Ono što se zna o karijeri ovog misterioznog Gambijca je da je do prije tri godine bio član francuskog Le Mansa gdje je došao iz švedskog Orgrytea i gdje se nije uspio probiti do udarnog sastava. Iz Le Mansa je otišao prije godinu i pol i veliko je pitanje je li od tada uopće igrao za ikoga... Trenutno je u fazi rehabilitacije, a isti je slučaj bio i kada je u domovini tvrdio da je na pragu Premiershipa. Wikipedia ne zna ništa o njegovoj karijeri, također 'sjajno 'informirani' transfermarkt.com zna samo da je dva puta nastupio za kadetsku reprezentaciju Gambije...

'Sretan sam što sam dobio ovu priliku. Znam kakav je Dinamo klub, ali vjerujem u sebe. Trenutno sam još u procesu rehabilitacije, ali siguran sam kako neće proći dugo prije nego sam opet na terenu. Za početak ću vjerojatno ići na posudbu kako bih se vratio u formu, a naravno da vjerujem kako ću brzo obući i dres Dinama te igrati u Ligi prvaka, piše službena Dinamova stranica o igraču koji će se pokušati nametnuti kroz Lokomotivu gdje već igra njegov sunarodnjak Samateh.

O Darbu na youtubeu postoji tek jedna snimka prilično 'suhog' treninga. Dečko je potpuna enigma