NAVIjaju za hrvatsku

U Realu bi bili najsretniji da je Luka rekao reprezentaciji zbogom, evo i zašto

15.10.2023 u 16:37

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Cardiffu (20.45) igra protiv Walesa iznimno važnu utakmicu kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.

Poraz bi Hrvatima donio silne probleme jer o izravnom plasmanu na Euro više ne bi odlučivali sami već bi ovisili o rezultatima drugih reprezentacija. Podsjetimo, na Europsko prvenstvo će se plasirati dvije najbolje reprezentacije iz skupine, no Hrvatska bi kao trećeplasirana dobila još jednu priliku kroz dodatne kvalifikacije i to zahvaljujući odličnom plasmanu u Ligi nacija.

I upravo taj mogući baraž stvara velike probleme Zlatku Daliću i kapetanu Luki Modriću o čemu naširoko piše španjolski As.

'Hrvatska mora pobijediti kako bi Modrić osigurao nastup na Euru, što mu je zadnji preostali cilj u karijeri. Zato Luka mora poduplati napore i trud za Hrvatsku jer prijeti mu opasnost da će to morao napraviti i u ožujku iduće godine. Naime, ako Hrvatska ne uspije završiti kvalifikacije na nekom od prva dva mjesta, čeka je pakleni baraž za Euro i to upravo u vrijeme kada Real ulazi u odlučujući dio sezone. Upravo je ono što se sada događa, kolizija između Modrićevih obaveza u Hrvatskoj i Realu, glavni razlog Lukinih sukoba s klubom. Tijekom pregovora oko produljenja ugovora, Real je pristao na Modrićev uvjet da i dalje vodi Hrvatsku, ali u klubu bi bili daleko sretniji da se on poveo za Kroosovim primjerom. Nijemac se još prošle sezone umirovio u reprezentaciji. Real i dalje od Modrića traži da ostane u klubu i ne riskira ozljede u reprezentaciji kako bi kao rezerva bio svjež i zdrav zamijeniti Bellinghama, Valverdea, Tchouamenija i Camavingu koji će također biti iscijeđeni od njihovih duplih obaveza. No, oni za razliku od Modrića nemaju 38 godina i lakše će podnijeti ogromne napore u klubu i reprezentaciji', piše As pa zaključuje:

  • +9
Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Walesa Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Ključ za Modrića je izbjeći doigravanje za Euro u ožujku. Ako Hrvatska izbori izravan odlazak na Euro, Modrić i njegov izbornik Dalić mogli bi ispregovarati odmor u Realu jer bi Hrvatskoj do Eura ostale samo prijateljske utakmice. Ali ako budu morali igrati baraž za Euro, Modrić neće biti pošteđen u klubu. Modrića tako u zadnjoj sezoni u Realu čekaju dva vrlo teška fronta, borba za Euro s Hrvatskom i za svaku minutu u Realu.'

Standings provided by Sofascore