BIT ĆE SPEKTAKL

U Hrvatsku dolaze najveće zvijezde Freestyle nogometa te će se boriti za naslov svjetskog prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji

21.07.2022 u 09:16

Bionic
Reading

Završnica ovogodišnjeg Red Bull Street Style prvenstva svijeta održat će se 8. listopada u Puli, gdje će najveći majstori tehniciranja s loptom otkriti svoje najjače trikove hrvatskim obožavateljima nogometa

Zahvaljujući Peleu, Maradoni, Ronaldinhu i Neymaru zaljubili smo se u vještinu tehniciranja loptom, koja je oduvijek bila karakteristika probranog društva vrhunskih nogometaša.

A tu vještinu na još viši nivo digle su zvijezde Freestyle nogometa, u kojem je cilj izvesti što više impresivnih trikova, akrobacija i plesnih točki, koristeći stopala, pete, koljena, prsa, ramena, leđa i naravno glavu, s ciljem da lopta niti u jednom trenutku ne padne na tlo.

Red Bull Street Style World Finals najjače je natjecanje u ovom atraktivnom sportu, kojeg će u 2022. godini ugostiti Hrvatska. U pulskoj Areni, dvije tisuće godina starom rimskom amfiteatru Freestyle elita zapalit će publiku 8. listopada, pokazujući ono najbolje od svoje vještine kontrole lopte, uključujući i neke zaista spektakularne trikove.

Nakon nacionalnih i regionalnih kvalifikacija u Hrvatskoj će nastupiti 16 najboljih Freestyle nogometaša i 8 najboljih nogometašica, koji će u međusobnim dvobojima 1 na 1 tražiti put do naslova prvaka.

Sudionici će imati tri serije po 30 sekundi da pokažu što znaju tijekom dvoboja, s ciljem impresionirati suce koji će detaljno pratiti svaki izvedeni trik i bodovati na temelju težine izvedenih majstorija, kao i umjetničkog dojma.

Za osvajanje titule tražit će se kompleksni, raznoliki i originalni trikovi, izvedeni pri što većoj brzini i bez pogrešaka, a upravo u tome su uspjeli Norvežanin Erlend Fagerli i Britanka Lia Lewis u Valenciji prošle godine, koji do novog nadmetanja u Puli drže titulu aktualnih prvaka svijeta.

Ulaznice za pulski spektakl već su u prodaji, a možete ih pronaći na platformi krovne Freestyle football organizacije WFFA, na linku.