supersport hnl 6. kolo

U Hajduku panika zbog 'lokosa', a ne Villarreala; 'derbi della Učka' pretvorio se u derbi začelja; evo gdje možete gledati današnje utakmice

21.08.2022 u 13:52

Bionic
Reading

Ove nedjelje igraju se preostale dvije utakmice 6. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 18.55 sati (MAXSport 1, MAXtv) u Puli igraju Istra 1961 i Rijeka, a od 21.05 na Poljudu (MAXSport 1, MAXtv) Hajduk dočekuje Lokomotivu

ISTRA 1961 - RIJEKA (18.55 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Iako je ovaj okršaj poznat i pod nadimkom 'Derbi della Učka', s obzirom na položaj klubova na tablici, trenutno mu bolje pristaje nadimak - derbi začelja.

Rijeka je mimo svih očekivanja, a s obzirom na zvučna imena koja je privukla na Rujevicu, veliko razočarenje u uvodnim kolima. A krizu je potvrdilo i prošlo kolo, u kojem je Rijeka doživjela domaći poraz od Slaven Belupa. Vrlo brzo smijenjen je i trener Tadić, pa se predsjednik Mišković i ekipa nadaju 'pozitivnom šoku' s novim strategom Faustom Budicinom.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Vjerujem da ćemo odigrati pravu, mušku utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. Istra već jedno dulje vrijeme ima isto trenera, igraju španjolskim stilom, vole imati posjed i kontrolu igre. Doveli su nekoliko zanimljivih igrača i mislim da će to biti dobra utakmica protiv kvalitetnog protivnika, rekao je Fausto Budicin, trener Rijeke, u najavi utakmice u Puli.

'Moj stav je da se fokusiram na ono što nas čeka na terenu. Ja sam ovdje da pomognem klubu, razgovarali smo o utakmici protiv Istre, situacija nije očekivana, ne odgovara ciljevima i nadanjima kluba, bitno je skupiti snagu i koncentraciju za Istru', rekao je Budicin.

Rezultati na otvaranju sezone doveli su do situacije da je ogled Istre 1961 i Rijeke ogled začelja iako je razmak između trećeplasirane i posljednjeplasirane momčadi samo dva boda.

  • +10
Rijeka - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 14.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Osjećaj straha nam nije poznat. Sudbina je u našim rukama, ako budemo radili na utakmici koliko radimo na treningu to će se vidjeti na rezultatu. Bilo bi najlakše da su lošiji rezultati posljedica samo jednog segmenta. Gotovo uvijek se radi o miksu više stvari iz domene taktike, tehnike, psihologije i kondicije. Sve to utječe na slabije rezultate', ustvrdio je Budicin.

Domaćin, NK Istra 1961, tražila je od povjerenika natjecanja Josipa Breznog odgodu utakmice jer je čak 18 igrača imalo želučanu virozu, ali njihov zahtjev nije prihvaćen. I sada nemaju druge, nego razmišljati o borni na terenu.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

'Slijedi nam jedna od značajnijih utakmica za naše navijače, susjedski derbi je uvijek važan i zahtjevan. Prošle sezone u četiri susreta protiv Rijeke nismo osvojili niti boda, iako smo neke utakmice dobro odigrali. Stoga se nadam da će nam ova utakmica donijeti promjenu 'sreće' i da ćemo prezentirati dobru utakmicu u kojoj će naši gledatelji uživati i s nama proslaviti osvajanje tri boda', rekao je u trener Istre 1961 Gonzalo Garcia te dodao.

  • +6
Šibenik - Istra 1961, 5. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

'Nema sumnje da je Rijeka dobra momčad, s kvalitetnim pojedincima. Dogodila im se promjena na klupi, ali protiv nas su uvijek bili dobri. Očekujem da će htjeti promijeniti svoju situaciju i stoga vjerujem da će u Puli biti jako agresivni'.

HAJDUK - LOKOMOTIVA (21.05 sati, MAXSport, MAXtv)

Hajduk je u nizu od tri uzastopna poraza, s time da je u okršajima s Dinamom i Villarrealom primio po četiri gola. Ove nedjelje, a svega nekoliko dana uoči uzvrata protiv Villarreala, na Poljud dolazi nezgodna Lokomotiva. I svima je jasno da još jedan kiks Dambrauskasove momčadi može itekako narušiti ambicije splitske momčadi.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Lokomotiva je nezgodna momčad protiv koje nitko ne želi igrati. Brzi su, vole otvorenu igru, ne očekujem laganu utakmicu. Dosta smo emocija potrošili u Valenciji i vratili se u petak rano ujutro', rekao je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas, te dodao.

  • +41
Dinamo - Hajduk, 5. kolo SuperSpot HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

'Naučili smo dosta iz utakmice protiv Villarreala, sigurno je igračima koristilo igrati u takvom tempu. Trebamo što više takvih utakmica. Želimo da Hajduk svake sezone igra u Europi deset utakmica'.

No sada je Splićanima potpuni fokus na prvenstvo i dvoboj protiv Lokomotive:

'Dobro su ušli u sezonu. Protiv Gorice su nezasluženo izgubili. Bez dobre utakmice protiv Lokomotive bit će nam teže igrati protiv Villarreala. Rekao sam igračima da je utakmica protiv Lokomotive najveće finale ove sezone'.

Trener Lokosa, Silvije Čabraja svjestan je također da je Hajduku ova utakmica važnija nego ona s Villarrealom, te da će domaćin na sve načine tražiti put do pobjede.

  • +4
Gorica - Lokomotiva, 5. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

'Hajduk ima dobar roster, imaju vrlo kvalitetne igrače i moje je uvjerenje da sigurno će naći formulu koji igrači će igrati protiv nas. Što se tiče našeg sastava nemamo kartoniranih igrača. Ozlijeđen je Aliyu, Mersinaj je pod znakom upitnika i praktički tek pred početak utakmice ćemo znati hoće li nastupiti'.